Vi tränade som proffsen

12 juni, 2017

I helgen, lördag den 10 juni för att vara mer exakt, drog Jerry tillsammans med Thomas ihop ett härligt gäng spelare och körde extra träning inomhus på Djursholms tennisbanor.

Spelarna som deltog var Hampus Kimby, Maximilian Schlawitz, Filip Thuresson, Lovisa Nylund, Fabienne Bartholdson, Lukas Mehkri, Agnes Bornvik och Agnes Rönnlund. På schemat stod tennis, fysträning och teori. Tanken var att alla deltagare skulle få känna på hur en dag kan se ut för ett tennisproffs.

Dagen inleddes med en kort samling för att sen tillsammans köra en hård och proffsig uppvärmning med avslutande fotbollstennis där tjejerna drog det längsta strået. Sedan spelades det tennis på tre banor där nyckeln var intensitet i fotarbetet samt att lära sig att täcka alla delar av banan. Efter mycket svett och tunga lungor  tog spelarna  en välförtjänt paus för mellanmål, som vi kan se på bilden.

Efter pausen var det sedan dags för fysträning där deltagarna fick träna inte bara sin fysiska förmåga, utan även den mentala. Efter diverse sprinter spelades  en version av sällskapsspelet memory där tjejerna, även denna gång, drog det längsta strået.

Efter mycket bra slit på banan  var det äntligen dags att sätta sig ner en stund och vila kroppen, men inte hjärnan då teori var den avslutande delen av träningen.

Många olika ämnen togs upp och spelarna fick med sig ett papper hem med viktiga saker att tänka på både på och utanför tennisbanan. En viktig punkt var att berömma sin motståndare när han/hon gör ett bra slag eller en bra boll och hur man är en bra kompis både på och utanför tennisbanan.

Avslutningsvis vill vi alla tacka för terminen som gått och önskar  en riktigt trevlig sommar!

//Tränarna i DJTK