RÖD Tennis, 5-8 år

Se filmen om röd tennis

RÖD Tennis startar höstterminen det år barnet fyller 6 år. På denna nivå bör barnen ha lärt sig att komma väl förberedda till tennishallen, och de har fått möjlighet att lära sig grundläggande motoriska färdigheter tillsammans med introduktion gällande slag och rörelseteknik. Grundläggande moment som till exempel tidig baksving, splitstep, bollträff och avslut i samtliga slag introduceras.

Det är viktigt att barnen känner att de leker och är mycket i rörelse. Vi lägger grunden för idrott och vi skapar även en attityd som främjar viljan att röra sig samtidigt som barnen tar ansvar för varandra och materialet vi använder.

För att nivån i grupperna ska bli så jämn som möjligt, samt utvecklande och lärorik för spelarna förbehåller vi oss rätten att göra justeringar av spelare mellan grupperna. Alla eventuella byten av grupper kommer att ske under samma dagar som spelaren tränar (dvs inga nya dagar för spelarna) och vi tar kontakt via mail med berörda föräldrar i god tid innan.

Barnen bör ha med sig tenniskläder och skor, väska, samt vattenflaska och tennisracket (storlek 21-23)

RÖD 1, födda 2015

RÖD 1  för flickor och pojkar födda 2015. Man spelar två 50-minuterspass per vecka tisdagar + torsdagar. De som har spelat ett år har förtur och eventuella lediga platser erbjuds väntelistan i turordning.

Tisdagar, kl 14.10-15.00, DJTK-hallen bana 5 – 6
Torsdagar, kl 14.10-15.00, DJTK-hallen bana 5 – 6

 

RÖD 2, födda 2014

RÖD 2  för flickor och pojkar födda 2014. Man spelar två 50-minuterspass per vecka tisdagar + torsdagar. De som har spelat ett år har förtur och eventuella lediga platser erbjuds väntelistan i turordning.

Tid och plats

Måndagar, kl. 14-15, DJTK-hallen bana 1 – 4
Onsdagar  kl. 14-16, DJTK-hallen bana 1 – 4

Läger (kräver separat anmälan)
Höstlovsläger/PåsklovslägerUppehåll vecka 44, sportlov v9

 

Rekommenderade tävlingar

Wilson Red Tour
Önskar du tävla mera rekommenderar vi IF SO TOUREN

Tränare
, Roger Olsson, Marcus Åkerström, Jerry Sundgren, Thomas Tärnström, Claudio Arrano