Vi säger hej till Jerry!

29 september, 2016

Hej Jerry! Du är ny tränare hos oss. Berätta, vem är du?

Mitt namn är Jerry Sundgren och jag är 29 år gammal. Född och uppvuxen i Södertälje. Jag började spela tennis vid 6 års ålder och har spenderat större delen av min tenniskarriär i just Södertälje. Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har även sysslat med andra sporter, som badminton, pingis, friidrott och bowling. De senaste sex åren har jag varit tennistränare i Mälarhöjdens Tennisklubb där jag även representerade klubben i seriespelet. Min stora passion, utöver tennisen, är ishockey där jag är ett stort fan av Södertälje sportklubb (SSK).

Hur kom det sig att det blev just tennis för dig?

När jag var 13 år blev det dags att välja en sport. Mina två bröder sportade också och tiden räckte inte riktigt för att vi skulle kunna ha flera sporter var. Mitt val stod mellan pingis och tennis, och jag valde till slut tennisen. Det var den som var allra roligast och att det var där jag hade mest kvar att utveckla.

Har du något särskilt minne från din egen tennis?

De största är när jag vann SM-guld i dubbel, Båstadtennisen i dubbel, gick till final i en futureturnering i Linköping i dubbel, när jag fick en världsranking kring 900 samt framgångarna med Mälarhöjden då vi spelade division 1 i seriespelet och även lyckades ta oss upp till elitserien.

Hur kommer ditt jobb här att se ut?

Jag kommer att ansvara för de orangea och gröna grupperna, men även hjälpa till med de äldre elitspelarna.

Alla tränare har sina käpphästar – vilka är dina?

Det viktigaste är att man lyssnar och tar in information, för att sedan göra allt man kan för att använda den i praktiken.

Vad är det roligaste med att vara tennistränare?

Att det är ett väldigt socialt jobb, vilket passar mig väldigt bra. Jag gillar att träffa olika människor och tycker att det är spännande med olika personligheter.

Och när det inte finns en tennisbana i närheten, vad gör du helst då?

Tittar på idrott, gärna ishockey eller fotboll. Och spelar biljard när jag får tid över.

Välkommen till DJTK, Jerry!