Vi har fått våra första OP-stipendiater, grattis Sandra och Ludde

8 maj, 2019

Igår, tisdag den 7 maj, delades OP-stipendiet ut för första gången. Olle deltog själv som stipendieutdelare vid ceremonin. Sten Häger och Bertil Falk talade, tillsammans med Thomas Tärnström som läste motiveringarna för de båda mottagarna av stipendiet, Sandra Borg och Ludwig Tolf.

 

Sten Häger:

”Olle Persson lever i Djursholm sedan ett sekel och har som idrottsledare, gymnastiklärare, tennisspelare mm varit central i vår stads sportsliga sammanhang. En centralgestalt – utan stora gester. Hans liv och insatser för Djursholm och vår tennisklubb, som han var med om att starta 1943 finns beskrivet i en intervju, som finns på vår hemsida.

När Olle var på väg att bli 100 år ville många i klubben ge honom en gåva. Vår hedersordförande och jag hade ett samtal med Olle, som bestämt avslog personliga presenter. Men när vi lade fram tanken att samla ihop till en fond, som han kunde ge till Djursholms Tennisklubb, till de unga tennisspelarna i form av stipendier blev han intresserat eftersom han och vi hoppas att det skall stimulera till mer träning och engagemang i klubben på och utanför banorna!

Vi startade då en insamling i januari som i tid till födelsedagen den 26e stigit över ”ett sexsiffrigt tal” och gick upp till 120 000 :- kronor.

För mig som hållit i insamlingen har det varit en glädja att så många har varit så generösa med syftet att hylla Olle och belöna juniorerna i klubben. Detta gäller även föreningar och personer, som utan att spela tennis ville stödja Olles generositet och hylla hundraåringen.”

 

Bertil Falck:

”Redan före nuvarande tennisklubbs bildande var Olle engagerade i tennisen i Djursholm. Jag minns att han var med då gamle kungen Gustaf V var här med bl.a. Jotte Söderström. Det var svårt att spela mot V-Gurra, som han ibland kallades. Han slog underifrån och ville bara ha lätta bollar.

På den tiden fanns bara en hall och två utebanor vid slottet. Endast en handfull juniorer spelade.

Med nya Norrängsgården tog vi ett stort steg framåt. När vi så anställde Evert Olsson som tränade tog det riktig fart. Med nya banor och satsning på juniorerna blev vi en stor och framgångsrik klubb i Sverige.

Olle var med om den resan där han och sonen Pelle hade en framträdande roll.

För att fullfölja denna juniorsatsning har OP stipendiefond bildats och idag delar Olle/Pelle ut de första bidragen”

Mottagare och motiveringar

Stipendium 2019 OP-fonden tilldelat Sandra Borg

”Sandra har under åren visat ett starkt engagemang i Djursholms Tennisklubb. Hon har stor träningsvilja och jobbar alltid hårt och lojalt på sina pass. Sandra har även under flera år jobbat som tränare för barn i yngre åldrar, både på läger och i den vardagliga verksamheten. Hon är mycket omtyckt som tränare. Hennes engagemang, positiva inställning och pondus är bidragande orsaker till hennes popularitet”

Stipendium 2019 OP-fonden tilldelat Ludwig Tolf

”Ludwig Tolf är en mycket ambitiös och målmedveten junior. Bra träningsvilja och hans nyfikenhet på utveckling har lett till fina tävlingsresultat under året. Ludwig är även en schysst kompis både på och utanför banan”