Vad tycker du om årets KM, Julius?

12 februari, 2019

Vi var 280 spelare – juniorer och seniorer – och det var fullt hus under hela veckan, även på läktarna. En härlig KM-vecka som avslutades med ”superlördag”, en riktig finalfest!

Vad tycker du om årets klubbmästerskap, Julius?

– Klubbmästerskapen var ett av våra fokusområden under december. Vi ville ha en riktig KM-fest. Vi siktade på 200 deltagare, vilket skulle vara nytt klubbrekord. Att vi till slut blev 280 visar att det finns ett enormt sug hos våra medlemmar att spela tennis och att många gillar tävlingsnerven. Att vi dessutom hade fullt på läktarna – det var både medlemmar och andra Djursholmare som kom ned och hejade – tycker jag är helt fantastiskt. Det är roligt att få spela inför en så härlig publik, liksom att se hur mycket tenniskunnande det finns hos alla, från de allra minsta till våra äldsta spelare i herrarnas 75-årsdubbel.

Vad tror du det var som gjorde att KM blev så lyckat?

– En stor anledning är givetvis allt det arbeta som Thomas och Jerry lagt ner, hela vägen från planering och annonsering till genomförande. Det har verkligen lagt ner sin själ i arrangemanget och även fått med övriga medarbetare på tåget. Alla har verkligen gått ”all in” för att vi skulle få en bra vecka! Inte minst Jolanta som stannat kvar in på småtimmarna, och som sett till att ceféet fick en utökad KM-meny. Men utan våra fantastiska medlemmar hade det inte blivit någon succé. Många har anmält sig trots att de först kanske inte riktigt hade modet att ställa upp. Det var också oerhört kul att så många hängde kvar efter sina matcher och för att titta på sina klubbkompisar. Det är precis sånt här ”häng” vi vill ha i vår fina tennishall!

Vad tar du med dig från KM-veckan?

– Det absolut roligaste är de medlemmar som nu efter mästerskapet vill börja spela mer kontinuerligt igen. Det är ett flertal som varit borta från klubben och tennisen ett tag, men som nu fått blodad tand igen. Både bland de som varit nere och tittat och bland de som spelat. Sedan är det givetvis kul att se dem som spelar eller vinner sina allra första matcher. Jag tror till och med att vi i Damsingel B hade en debutant som tog sig hela vägen till final och blev klubbmästare. Helt fantastiskt kul!

– Jag vill även passa på att nämna att vi någon gång efter sportlovet kommer att ha en uppsamlingslördag eller fredag där vi kommer spela de finaler som av olika anledningar inte blev av i lördags. Då hoppas vi åter kunna fylla hallen för en ”efterfest”.

Och hur gick det för dig i KM?

– Jag är väldigt nöjd! Det var oerhört kul att få spela en final inför fyllda läktare. Ännu roligare var det att jag lyckades få till en jämn match mot Mackan som verkligen visade hur mycket tenniskunskap han besitter. Jag hoppas våra juniorer såg hur han genomförde klubbmästerskapet och tar efter det fokus han visade upp. Mackan har varit med i många internationella tävlingar som junior och vet vad som krävs för att få ut mycket av sin potential. Dessutom är jag säker på att han är väldigt noga med att belysa bitar som han själv vet måste finnas där för att man ska kunna nå sin fulla potential.

Avslutningsvis – vad kan vi se fram emot härnäst?

Vi har börjat titta på två olika typer av klubbresor. En som är riktad till seniorer (25 och äldre) och en som vänder sig till samtliga medlemmar och då kanske med tyngdpunkt på barn och vuxna. Det lägger jag mycket tid på just nu. Dessutom har vi en del seniornyheter som vi kommer att presentera snart.

Tack Julius!

– Tack själv, vi ses i hallen!