Se ITF på hemmaplan, 21-28 oktober

18 oktober, 2018
För sjunde året i rad arrangerar vi Djursholm Ladies, en av sex damturneringar i Svenska Tennisförbundets satsning Rising Star Tour. Här slåss flera av de bästa svenska tjejerna tillsammans med spelare från den internationella eliten om en sammanlagd prispott om 15 000 dollar – men framför allt om viktiga poäng på världsrankingen.

Vi är mycket stolta som klubb att vara delaktiga och att bidra till en av damtävlingarna. Det är väldigt viktigt att våra svenska spelare får möjlighet att tävla internationellt och samla sina första WTA-poäng på hemmaplan.

Djursholms Ladies brukar samla deltagare från ett tjugotal olika nationer och det är alltid lika spännande att se om det finns några nya potentiella damstjärnor. Just nu är två svenskor klara för huvudturneringen, Anette Munozova (887) och Julia Zaner (1137), men det är ytterligare 13 i kvalet och ännu fler som står som reserver. DJTK:s egen Agnes Mitteregger har fått ett wild card till kvalet, så nu håller vi tummarna! Inför tävlingen kommer de svenska damerna att träna tillsammans hos oss i hallen. Prata med Mackan eller Thomas om du vill veta mer om deras träningstider och vilken tränare de har med sig.

Hjärtligt välkomna till hallen och heja fram tjejerna. Vi vågar lova att du kommer att få se riktigt bra tennis!

Här kan du läsa mer om spelare, lottning och resultat.

På bilden: Anette Munozova. Foto: Henrik Gustavsson, Swetennis.