Säg hej till vår nya tränare Matilda Ackered

12 april, 2016

Hej Matilda! Du är ny tränare hos oss. Berätta, vem är du?

– Jag är en 25-årig hammarbyare från Stockholm. Jag började spela tennis vid sex års ålder i Trollbäckens tennisklubb. Jag har studerat på GIH; tränarprogrammet med ett kompletterande idrottslärarprogram. Utöver studierna på högskolan i Stockholm har jag också spelat collegetennis och studerat i USA, och jobbat som tränare i olika klubbar, både i olika delar av Sverige och utomlands.

Hur kom det sig att det blev just tennis för dig?

– Jag provade på tennis som sexåring och har fortsatt sedan dess. Som liten höll jag på med flera idrotter, men framförallt tennis och basket. Mina föräldrar är idrottsintresserade, men det var mer en slump att jag började spela tennis.

Har du något särskilt minne från din egen tennis?

– Collegetennisen är mitt bästa tennisminne.

Hur kommer ditt jobb här hos oss att se ut?

–  Jag kommer att vara här måndagar, tisdagar och fredagar, men hoppas på att bli mer involverad i klubbens verksamhet. Jag kommer att arbeta med olika typer av grupper, från tennislekis till tävlingsjuniorerna. Jag ger också privatlektioner för dem som är intresserade.

Alla tränare har sina käpphästar – vilka är dina?

– Nummer ett är att det ska vara roligt, det är viktigt att skapa en rolig miljö för spelarna. Sedan vill jag jobba för att utveckla spelarna, vilken nivå de än är på.

Vad är det roligaste med att vara tennistränare?

– Dels att jobba med idrott och träning, men också att jobba med människor. Oavsett vilken ålder det är på spelarna så är det grymt kul att se så mycket glädje på banan och för sporten.

 

Och när det inte finns en tennisbana i närheten, vad gör du helst då?

– Jag tycker om att träna själv, att umgås med familj och vänner, långa promenader med min hund, shopping och resor.

Välkommen till DjTK Matilda!