Rapport från VM i Umag

18 oktober, 2018

Vi har fått en rapport från Göran Nordenhök, som varit på nya VM-äventyr!

”Umag är Kroatiens tenniscenter, så som Båstad är för Sverige. De har mängder av fina banor och en stor centercourt alldeles vid stranden till Adriatiska havet. Allt inramat av en hel del historia från romartiden.

I årets lag-VM för Super Seniors deltog ca 700 spelare från alla möjliga länder. I vår klass, H75, deltog 19 länder. Vi var fyra spelare i laget; Hans Eberstein, en gammal djursholmare, Evert Jönsson som bor halva året i USA och tävlar mycket där samt Jan Landsberg, från Båstad och jag själv som kapten. Lagen delades in i pooler med tre eller fyra lag. Vi fick seedade Italien samt Irland i vår pool. Det blev för förlust mot Italien och vinst över Irland.

Den italienska ettan Roerich var rankad tvåa i världen, även deras övriga spelare var bra.  Jag spelade etta och förlorade mot Roerich – 6-3, 6-2. Hasse Eberstein spelade bra i en hård match som tyvärr slutade med att Hasse skadade sig och fick ge upp i andra set. Även dubbeln förlorade vi i en mycket hård match.

Mot Irland vann jag mot deras etta efter att ha förlorat andra set. Evert Jönsson vann sin andrasingel och även dubbeln med Janne Landsberg, 3-0 alltså.

Detta innebar att vi hamnade i en utslagningsturnering om 7-12 plats. I den vann vi ganska lätt mot Norge och förlorade sedan mot Frankrike efter några rätt jämna matcher. I avslutningsmatchen mot Japan förlorade vi sedan mycket knappt med 2-1 och blev därmed 10:a av 19 länder. Det kunde gått bättre om inte Hasse blivit skadad. Vi var också överens om att vi till nästa gång om vi får chansen skall ha lite träningsläger innan tävlingen och bland annat köra stoppbollar och rörelse i djupled. Inte lätt för gamla gubbar.

I finalen vann Österrike mot USA. Värt att nämna är även Sveriges H80-lag vann och blev världsmästare! 65- och 70-lagen kom som vi, i mitten.”

/Göran Nordenhök