Nyhetsbrev juni – en sommarhälsning från vår ordförande

22 juni, 2020

Bästa medlemmar,

Med några rader vill jag önska alla DjTK:are en riktigt härlig och avkopplande sommar med förhoppningsvis mycket tennis. För närvarande lättas det på restriktioner och en hel del tävlingar kommer nu att genomföras vilket känns kul. Man får dock vara inställd på att det kan komma bakslag och att nya strängare begränsningar på nytt införs men låt oss hoppas på det bästa.

Det har varit en rivstart för den nya styrelsen med många spännande saker som har hänt eller är på gång;

Ny klubbchef. Som vi tidigare meddelat så startar Peter Hjort som ny klubbchef i DjTK den 1 september. Peter kommer direkt från 12 års framgångsrikt arbete på Lidingö TK och med en i övrigt gedigen tennisbakgrund. Vi har höga förväntningar på Peter!

– Ombyggnation reception/cafe/shop. Vår hall är fantastisk men skulle behöva genomgå en välbehövlig uppgradering. Under våren har vi tittat på ett antal skisser från olika arkitektfirmor och nu fastnat för ett av förslagen. Ombyggnationen planeras för höst/vinter 2020. Vi återkommer givetvis med mer detaljer både via mejl och anslag i hallen.
Klubbkollektion. Den är äntligen på plats så det är bara att gå in på hemsidan och beställa de snygga kläderna. Storlekar kan man prova i tennishallen (pingisrummet plan 2). Passa på att beställa inför sommaren – leverans kan ske till sommarstället om ni inte är hemma.
Klädsel tränare. Klubben har bestämt att ge tränarna en uppsättning av de nya kläderna vilket innebär att vi från och med hösten har en enhetlig klädsel bland tränarna. En av klubbens sponsorer kommer att ta kostnaden för tränarnas kläder.
No-show. De nya reglerna som implementerats för att undvika att bokade speltider står oanvända har redan fått ett bra gensvar. Vi kommer fortsätta följa detta under hösten, då det är en viktig fråga för klubben.
Medlemsundersökning. Den är nu genomförd och resultatet kommer att redovisas inom kort. Vi får nu en startpunkt att mäta hur man ser på klubben och kan sedan följa år för år hur medlemmarnas nöjdhet utvecklas.

Det är vidare glädjande att våra sommarkurser för juniorer och seniorer i princip är fullbokade. Bra jobbat tränargänget!

Vi ser sedan fram emot en spännande höst med ny klubbchef och mycket medlemsaktiviteter. Några av de saker som är på gång:

Stegspel. Vi kommer att före sommaren gå ut med en inbjudan till stegspel. Tanken är att man med sin spelrätt/strötider skall genomföra matchspel i olika grupper och där man beroende på resultat blir upp- eller nedflyttad i grupperna. Mer information följer inom kort.
Medlemstävlingar. För att knyta ihop klubbens medlemmar (juniorer & seniorer) så kommer det under hösten arrangeras ett antal dubbeltävlingar. En onsdagskväll i månaden så spelar vi en dubbeltävling där alla är välkomna och där paren sätts ihop efter spelnivå. Första tävlingen är planerad att äga rum i slutet av september. Mer information följer efter sommaren.

Glöm förresten inte bort att anmäla er till Danderydsmästerskapen som äger rum 17-30 augusti. Denna tävling kommer att ersätta vårt sedvanliga utomhus-KM. Mer information hittar du på vår hemsida.

Ta hand om varandra i sommar, umgås under ansvar och passa på att spela mycket tennis. Kanske träffar jag några av er i Båstad under sommaren.

Bästa sommarhälsningar
Ulf Rosberg
Styrelseordförande DjTK