Nyhetsbrev juli

29 juli, 2020
  • Innehåll:
  • Hallen öppnar för säsongen – viktiga datum
  • Läger vecka 33 – några platser kvar
  • Anmäl dig till Danderydsmästerskapen!
  • Var med i vårt nya gruppspel
  • Börja säsongen med nya klubbkläder

Hej och välkommen tillbaka!

Nästa vecka öppnar hallen igen och vi börjar med att ladda för de sista sommarlägren i vecka 33. Det finns några platser kvar både för juniorer och vuxna, så passa på att ge terminsstarten en extra kick.

Några viktiga datum:

 

Vecka 32hallen öppnar
Kontraktstider, gruppspel, stötidsbokning och spelrättstider drar i gång för säsongen.

Vecka 33juniorläger och vuxenkurser
Juniorläger måndag – torsdag kl. 14:00-17:00. Vi har halvdagsläger för juniorer i tennisskola (födda 2005–2010) och minitennis (födda 2011–2013). Det finns fortfarande några platser kvar. Gör din anmälan via webbokningen.

Vuxenkurser måndag – fredag kl. 07:00-08.30 samt 12:00-13.30 på Slottsbanorna. Det finns några platser på morgonkursen kvar. Gör din anmälan via webbokningen.

Vecka 34ordinarie verksamhet startar
Tennisskolan, vuxengrupper och matchspel börjar. Gruppindelningar och terminsinformation skickas ut under vecka 33.

Höstens datum för Öppen träning (frukost- lunch- och dubbelpassen) publiceras på bokningswebben under vecka 34. Gör din anmälan via webbokningen.

 

 

Danderydsmästerskapen – anmäl dig nu!

Danderydsmästerskapen är en ny satsning och ersätter vårt utomhus-KM i år. Vi hoppas att tävlingen ska bli årets tennisfest och en självklar tradition. Det skulle vara roligt med en bred uppslutning bland våra medlemmar!

Tävlingen passar både klubbens spets och bredd då det finns klasser på alla spelnivåer. Sista anmälningsdag är den 5 augusti. Gör din anmälan direkt på Tävling Online (svtf.tournamentsoftware.com)

Danderydsmästerskapen är ett gemensamt klubbmästerskap för seniorer, samt juniorer födda 2004 eller tidigare, i Danderyds kommun och arrangeras av Danderyds, Enebybergs och Djursholms tennisklubbar i samarbete. Tävlingen startar den 17:e augusti och pågår i två veckor. Matcherna kommer att spelas på grusbanorna i kommunen med start klockan 16:00 på vardagar och 08:00 under

 

 

Har du anmält dig till vårt nya gruppspel?

Under hösten kommer vi att arrangera ett öppet gruppspel. I varje grupp finns sex spelare, och alla möter alla under en spelomgång. Matcherna kommer inte att ha fasta tider utan spelarna bestämmer sinsemellan när under spelperioden matchen ska sepelas.

Efter avslutad omgång kommer de två som har flest poäng flyttas upp och de två som har lägst antal poäng flyttas ned. Gruppspelet kommer att administreras genom bokningssystemet Backhandsmash, vilket hjälper till administreras genom bokningssystemet Backhandsmash, vilket hjälper till att skicka ut påminnelser om vilka matcher som skall spelas. Spelstart är planerad till början av september.

Spelnivå
För att du ska hamna i rätt grupp skall du gradera dig själv genom ett enkelt självtest. Du hittar testet här

Anmälan
Anmälan dig via webbokningen. Din spelnivå enligt självtestet (mellan 1,5-5,5) mejlar du separat till gustaf.hesselman@gmail.com. Sista anmälningsdag är 15 augusti.

Avgift
Kostnaden för att delta är 100 kr per termin.

Övrig information
Det är upp till dig och din motståndare att aktivt kontakta varandra för att boka in matchen under den vecka som systemet föreslagit. Klubben tillhandahåller inga bantider utan man får använda sin spelrätt eller boka en strötid för att spela matchen. Matchtid 55 minuter med 5 minuters inbollning. Skulle matchen inte kunna spelas den avsedda veckan är det inga problem – det viktiga är att matchen avslutas innan spelomgången är slut. En spelare som inte kan förslaget datum och inte heller ger nytt förslag på datum lämnar automatiskt WO.

Vem bokar speltiden och vem tar med bollar?
I påminnelsemejlet om match kommer det att stå vem som ska ta med bollar. Vi spelar alltid med nya bollar. Den spelare som enligt mejlet ska ta med bollar ansvarar för att tiden bokas på DJTK om spelarna inte kommer överens om annat.

Hur lång är en omgång?
Initialt kommer en spelomgång att sträcka sig över 7-8 veckor. Vi kommer  därmed ha cirka två ”extraveckor” för matcher som inte spelats som planerat. Vänligen använd dessa veckor för ospelade matcher.

 

Börja säsongen med nya klubbkläder

Klubbshopen är igång! Aktuellt sortiment och priser hittar du i webbshopen. En provkollektion med olika plagg i olika storlekar finns i pingisrummet på plan två i tennishallen. Till KLUBBSHOPEN