Nu tar Micke över shopen

1 juni, 2019
Bilden ovan är uppdaterad. Här står Micke redo i shoppen som är ombyggd och klar för nystart när hallen öppnar för hösten

Det är fredag eftermiddag och i hallen möter vi Berndt som precis är på väg hem. Det skulle kunna ha varit vilken dag som helst, men inte alls, det här är Berndts sista dag i shopen.

Just nu märks dock inget vemod, tvärtom. Efter 19 år i shopen skiner han upp när han pratar om hellediga helger och långa semestrar i värmen under vinterhalvåret. Kvar i shopen, mitt i Bernts kvarlämnade röra, står Micke Loso. Från och med nu är det han som tar över och han är redan i full gång med att packa upp, packa ned och sortera bland alla grejer.

Vad kommer att hända nu?

– Jag kommer att börja med en supersale, under hela juni kommer det att vara 30–70 % rabatt i shopen. Jag säljer ut en massa bra grejer och får samtidigt träffa många av medlemmarna. Därefter börjar jag bygga om, det kommer att bli ganska stora förändringar och allt ska vara klart efter sommaren. Den femte augusti planerar jag en Grand Opening och sen kommer det bli fler happenings i samband med att verksamheten drar igång för säsongen.

Micke kommer närmast från tre år i SALK-shopen. Från början fanns planer på att överta shopen hos oss tillsammans med dem, men efter några turer fram och tillbaka landade allt i att Micke tar över driften själv.

 – Jag ser jättemycket fram emot att få utveckla shopen på egen hand. Nu kan jag skapa den verksamhet som jag har sett fram emot och funderat kring i flera år. Jag vill att shopen ska vara klubbens hjärta. Och jag vill bidra med mer än bara en shop. Här ska man inte bara hitta rätt material och service, hit kan man också komma och snacka av sig efter en dålig träning eller om man som tränare vill bolla någon utmaning. Jag kommer även att hålla i utbildningar för både medlemmar och tränare. Det är många som står undrande inför olika bollar, skor, racketar eller senor. Jag kommer att se till att man får testa och känna skillnaderna. Så gör man inom badminton, och det fungerar jättebra.

Micke målar upp ombyggnaden med ord. Han vill att shopen ska kännas öppen och inbjudande. Det ska vara ordning och reda och han återkommer flera gånger till hur viktigt det är att hålla sortimentet fräscht genom säsongerna. De nyaste kollektionerna hänger på ”nya hyllan” och sådant som behöver rensas bort för att ge plats åt annat kommer att säljas till förmånliga priser på utförsäljningar dit klubbmedlemmarna bjuds in. Ett tips är att följa shopens nya Facebook-sida. Där kommer information om nyheter, happenings och erbjudanden att läggas ut kontinuerligt.

Du är ny i shopen, men du är inte ny i klubben…

– Nä, fast de barn som jag tränade är ju stora nu… Jag jobbade som timanställd tränare här i början av 2000-talet. Thomas Tärnström och jag kom samtidigt. Men Berndts och mitt samarbete började redan 1991. Då tog jag mitt första chefstränarjobb i Mora TK. Vi behövde bollar och någon hade hört att det fanns en ny tennisshop i Hedemora. Det var Berndt som öppnat butik och när han kom till oss i Mora och såg hallen ville han starta en shop tillsammans där också. Sagt och gjort. 1995 började jag sedan jobba i Saltsjöbaden och vårt samarbete fortsatte även där, liksom i Norge, dit jag flyttade 2002. Efter Norge började jag jobba som säljare för Yonex och hade den agenturen i flera år. Och nu är det lite som om cirkeln sluts. Det känns som en naturlig väg att det är jag som tar över Berndts shop när han ska sluta. Och det var faktiskt jag som tipsade honom om Djursholm från början…

Följ shopen på Facebook och Instagram

Facebook: RacketShopen Djursholm
Instrgram: Racketshopen_Djursholm

 

Tack Micke, vi ser fram emot Grand Opening efter sommaren. Lycka till!

Text: Annika Juhlin
Foto: Rasmus Juhlin

Bild nedan: Micke, samma dag som han tog över shopen.