Mental träning för spelare, ledare och föräldrar

23 januari, 2020

DJTK har startat ett samarbete med Fredrik Weibull som bland annat arbetar mycket med idrotts- och prestationspsykologi.

Våren 2020 vänder vi oss till spelare och föräldrar i de äldre tävlingsgrupperna och bjuder in till föredrag med innehåll som ”Att träna tanken i tennis”, ”Ledarskapsutbildning och mental träning” samt workshops för föräldrar och ledare. Tanken är att vi gör denna resa tillsammans och att den ska leda till att vi förstår oss själva och varandra bättre i våra roller som ledare, förälder och spelare. Under hösten 2020 planeras en fortsättning då vi kommer att vända oss till de yngre spelarna och deras föräldrar.

I onsdags kväll hölls ett välbesökt föredrag för föräldrar där vi bland annat fick tillfälle att fundera över hur vi som föräldrar kan hjälpa våra barn att styra tankarna rätt så att fokus flyttas från krav, prestation och rädsla att förlora till inre motivation, utveckling och glädjen i att spela tennis. Vi fick också med oss välbehövliga råd om hur vi kan hantera våra barns med- och motgångar samt några tips om ur man bäst förbereder sig mentalt inför en match. Det hela var mycket uppskattat och vi fick nog alla med oss ett antal tankar som kommer att gagna både våra barns och vår egen utveckling till motiverade och positiva tennisspelare/-föräldrar.