Julius veckobrev 6

8 februari, 2019

Super Saturday avslutar en fantastisk klubbmästerskapsvecka!

Med ett nytt klubbrekord på 277 anmälda till klubbmästerskapen hade våra KM- generaler med sina medarbetare en härligt tuff utmaning framför sig denna vecka.

Idag är det fredag och jag är oerhört imponerad över hur alla har hanterat den här utmaningen tillsammans. Samarbetet och förståelsen för varandra i den här klubben innebär en fantastisk potential! Det är inte lätt att arrangera en tävling med både juniorer och seniorer under en och samma vecka. Tack också till alla medlemmar som har visat stor förståelse för de förseningar som blivit, några av matcherna har spelats in på småtimmarna. Tävlingsledarna Thomas och Jerry har tagit emot förbehåll och önskemål om byten av tider med mera på ett fantastiskt vis.

Medlemmar och medarbetare har interagerat på ett härligt vis, både under matcherna och på läktarna. Det har varit fin tävlingsattityd och fair play på alla banor. Mig veterligen har det inte varit en enda incident kring domslut eller osportsligt uppträdande. För mig som ny medlem i klubben har det varit en fröjd att få vara med om detta event. Även ni som kommit ned till hallen som publik ska verkligen känna att ni bidragit till en vecka som byggt mycket klubbkänsla!

Nu hoppas jag att vi toppar allt det här under helgen. Först med kvällens kvarts- och semifinaler och därefter under morgondagen när vi avslutar med Super Saturday och finaler i alla klasser. Först ut är våra veteraner i 75-årsdubbeln. Samtidigt börjar lilltennis-KM för de allra yngsta på bana 5 och 6. Det är en fin symbolik i det, som stämmer bra med de tankar kring en verksamhet i världsklass för alla generationer, som presenterades på klubbkvällen den sjätte december.

Finnallordag_webb

 

Det känns oerhört kul att mina första sex månader som medlem och huvudansvarig för verksamheten nu snart har gått. Sedan starten på oktober har allt handlat väldigt mycket om att observera och om att lära känna medlemmar och medarbetare. Jag har fått en uppfattning om vad som fungerar bra och som kan utvecklas vidare, samt om vilka utmaningar som finns och som vi behöver jobba tillsammans med. Jag börjar känna mig varm i kläderna och redo att ta en del strategiska och spännande beslut tillsammans med styrelse och medarbetare, som vi hoppas medlemmarna skall ha stor glädje av.

Vi har beslutat att göra den medlemsundersökning som vi beslutat om lite senare i vår. Anledningen är att det är mycket nytt som händer i klubben och det är viktigt att alla hinner bilda sig en uppfattning om verksamheten innan vi gör en utvärdering. Vi jobbar med underlaget till undersökningen och återkommer med mer information!

Jag avslutar veckobrevet med lite kort information i punktform:

  • Veckobrevet kommer framöver att komma ut varannan vecka. Informativa brev, men med lite längre mellanrum.
  • Fysträningen för Träningsgrupp & Tävlingsgrupp startar vecka 8. Håll utkik på djtk.se efter information om träningen och om hur ni anmäler er.
  • Information om sportlovsläger kommer i början av nästa vecka. Missa inte chansen att vara med på uppföljningen av succélägret under jullovet!
  • Olle Perssons minnesfond är en härlig succé. Den innehåller redan mer än 100 000 kr. Fonden ligger fortfarande öppen för donationer – vi hoppas att det är fler medlemmar som vill vara med! Det kommer sedan beslutas hur och i vilket forum dessa medel kommer att användas. Säkerligen i ett forum som bidrar till att Djursholms TK fortsätter att utvecklas framöver.
  • Snart presenterar vi tre nya produkter för våra seniorspelare. Håll utkik på djtk.se!
  • Vi vet att det är kallt i hallen, det finns mer information om varför på hemsidan. I väntan på vårvärmen får vi ta på oss lite mer kläder och se till att vi är ordentligt uppvärmda innan spel.

Jag vill än en gång tacka för all positiv återkoppling som jag och mina medarbetare fått. Vi vet att vi står inför många utmaningar och att vi har mycket jobb kvar i arbetet med att utveckla verksamheten. Ju mer feedback ni ger oss, desto mer energi och möjligheter får vi till att fortsätta utveckla miljön i vår fantastiskt fina tennishall.

Jag hoppas vi ses i hallen ikväll och imorgon. Nästa vecka arbetar jag på distans då mina barn går på sportlov i västra delen av Sverige.

Med önskan om en fin helg!

 

/Julius