Julius veckobrev 51

25 december, 2018

God Jul och Gott Nytt År – och uppladdning inför 2019!

Vilken decembermånad det varit, intensiv men oerhört rolig. Jag har fått lära känna fantastiska människor, både nya medarbetare och medlemmar, såväl äldre som yngre.

Mina förväntningar på miljön i DJTK var höga när jag skrev på för klubben och de har med råge infriats. Det finns ett engagemang och en vilja som sätter ett härligt tryck på mig att verkligen vara på tå och leverera utifrån mina kunskaper. Det känns oerhört inspirerande och jag tackar än en gång alla er som delat med er av synpunkter på vår verksamhet.

Det här blir mitt sista veckobrev 2018. Nästa gång ni hör från mig blir efter trettonhelgen. Jag har förstått att många åker bort över jullovet. Den är en härlig tid att ägna åt familj och skidåkning eller sol och bad. För mig som tennisspelare präglades alltid jullovet av massor med tennis där Salk Open var en oerhört stor del av jul och ny årsfirandet.

Jag önskar er som spelar tävlingen ett stort lycka till! För er som aldrig varit med eller undrar vad är Salk Open är – passa på att åka till Alvik och känn på en av världens största inomhustävlingar i tennis. Det är en fantastisk tävling med Sveriges och några av nordens bästa juniorer på plats. Dessutom spelas efter nyår ITF klassen. Det är en tävling som samlar juniorer under 18 år från hela världen. De flesta brukar dock vara från Europa. Jag rekommenderar alla er som är i Stockholm under lovet att lägga en dag i Salkhallen!

Lyckat jullovsläger

Vi har haft väldigt lyckade jullovscamper i hallen måndag-torsdag, både för yngre och seniora elever. Det var full fart med sex timmar tennis för dem som körde som mest. Oerhört kul att samtala med några av seniorerna ikväll som var väldigt nöjda med lägret. Nästa läger går vecka 9, på sportlovet, då hoppas vi på ännu större uppslutning!

Nyheter inom verksamheten med start 7 januari 2019

Sen information inför vårterminen i tränings- och tävlingsverksamheten 2019

Tillsammans med vår fantastiska tränargrupp har jag under intensiva former den senaste månaden jobbat fram ett tydligare träningsupplägg. Nu är vi redo att förmedla allt till elever och föräldrar. Eftersom jag började på heltid i december har tiden varit begränsad, det är därför den här informationen kommer så sent på året. Alternativet för oss hade varit att sjösätta det här hösten 2019, men vår tränarstab har gjort ett fantastiskt arbete och ville verkligen få till stånd denna förändring redan till vårterminen 2019.

Det har varit roligt att följa och vara en del av det arbetet. Mycket av det som presenteras är sådant som redan finns i verksamheten. Det viktiga för oss är att sätta det på pränt och att vi har en tydlig struktur som vi arbetar efter, från de allra minsta upp till våra äldsta seniorer.

Nytt grepp inom vår juniorverksamhet på Norrängsgården

Vi sjösätter en ny verksamhet på Norrängsgården med start 7/1 2019. Vi kommer att erbjuda barn mellan 5 och 11 år att börja spela tennis tillsammans med våra tränare. Vi har skapat 72 platser. Med det har vi givit alla våra spelare som stått på kö chansen få börja spela tennis. Mer om det finns att läsa på hemsidan.

GRTP_5_7

Det finns många strötider tillgängliga för dig som vill LIRA mer tennis.

Måndag kl: 7-8, 11-14,21-22
Tisdag kl: 7-9, 11-14, 21-22
Onsdag kl: 7-9, 11-14, 22-23
Torsdag kl: 7-8, 11-14, 20-21, 22-23
Fredag kl: 12-14, 18-21
Lördag kl: 8-9, 10-12, 13-14, 16-17
Söndag kl: 8-12, 13-15, 17-19

Dessa tider är friställda för strötidsbokning. Styrelsen har sedan en tid tillbaka jobbat med att skapa större tillgänglighet för spel under olika tider för våra medlemmar, eftersom det under lång tid varit väldigt svårt att boka en speltid spontant. Jag vill uppmärksamma er på att tiderna ovan nu finns tillgängliga för ströbokning. Jag tror att känslan av att det inte går att hitta tider lever kvar hos många av våra medlemmar. Som ni ser ovan finns det nu massor att välja på! Under jullovet finns ännu fler tider – passa på att spela mellan jul och nyårsfirande!

KM-fest den 3-9 februari 2019

Vecka 6 blir det KM-fest i hallen. Måndag-lördag kommer vi att genomföra ett klubbmästerskap där vår målsättning är att slå rekord i antal deltagare. Det tidigare rekordet är mig veterligen 186 deltagare. Nu siktar vi på i första hand 200! Det finns en tävlingsklass för alla, oavsett spelnivå. Lördagen den 9/2 är det semifinaler och finaler i samtliga klasser. Samtidigt går både Minitennis-KM och Lilltennis-KM på bana 5 och 6. Boka in KM-veckan i kalendern redan nu – det kommer att bli en magisk vecka i vår fina tennishall.

Ordning & Reda

Det är dags att runda av detta lite väl långa veckobrev denna fredagskväll, innan det är dags för hemfärd mot Lidköping med att tacka en av våra äldre medlemmar idag. Väldigt tydligt delade han under tidig morgontimma med sig av sitt missnöje över hur dålig ordningen var i hallen. Skräpigt på banorna, bollar som inte har plockats upp, kvarglömda saker. Att ansvaret var mitt råder det ingen tvekan om varken för honom eller mig.

Jag tog mig därför tid att gå igenom hallen efter stängning ikväll, vilket tog sin tid. Jag gar gladeligen gjort det även andra sena kvällar under hösten, det är en fantastisk anläggning att går runt i. Det fanns mycket att plocka undan, som bollar, kvarglömda kläder, urdruckna flaskor under domarstolarna, till exempel.

Med det skrivet tycker jag att alla medlemmar ska fundera lite över hur man lämnar banan efter sig. Om någon av misstag har glömt något eller missat plocka undan bollar efter sig kan man ta sig ett par minuter och plocka undan lite. Det bästa är naturligtvis om alla själva tar sig tiden att se till så man får med sig allt, både skräp och tillhörigheter, så att banan är i bästa skick till nästkommande klubbkompis.

Jag vill avsluta med att önska de som spelar SALK OPEN stort lycka till i tävlingen! Jag vill även önska alla medlemmar en riktigt God Jul och Gott Nytt År, och hoppas att ni ser fram emot 2019 lika mycket som undertecknad gör. Det finns massor av spännande bitar i pipeline för klubben. Tackar återigen för mail och synpunkter, men även för det varma välkomnande jag fortfarande känner som er klubbledare. Ser fram emot att se alla igen efter trettonhelgen!

Nu tar vi alla lite julledigt och lugnar ner tempot lite i mellandagarna och över nyårsfirandet. Efter trettonhelgen kommer nästa veckobrev och då är jag även på plats i hallen igen, men som jag sagt tidigare: min telefon och mail är alltid öppen för medlemmarna oavsett dag på året.

Med vänliga hälsningar

Julius Demburg
DJTK