Julius veckobrev 48

27 november, 2018

Tio dagar kvar tills vi väver ihop historia med framtid i DJTK

”Mycket handlar om att låta framrutan vara större en backspegeln”, orden är Olof Röhlanders, en härlig nyfunnen bekantskap för mig. Det här visar att många av våra medlemmar är nyfikna på att höra om de framtidsplaner som finns, för att sedan förhoppningsvis vara delaktiga i dessa idéer. Det känns otroligt kul att vi är över 300 personer som ses nästa vecka i vår fantastiska tennishall. Jag ska erkänna att jag är väldigt nöjd med att vi blir så många och utmaningen blir nu att genomföra det här på ett festligt vis, men i idrottens smakfulla anda. Jag vill också passa på att slå ett slag för vår styrelse, som engagerat sig på olika sätt för att våra medlemmar skall få information om de tankar som finns hos styrelse och nybliven klubbchef till sig.

Djursholms Tennisklubb firar 75-årsjubileum i samband med mingelkvällen

Det har kommit till min kännedom att Djursholms Tennisklubb firar 75 år i år. Givetvis är det på sin plats att det uppmärksammas under mingelkvällen, när så många medlemmar är på plats. Hur det gick till när klubben bildades och hur vår fina hall samt goda ekonomi skapades kommer några av dem som gjorde jobbet att inleda kvällen med att berätta om. Vi hoppas därför att alla kommer i god tid till 18:30, då vi ämnar utbringa en gemensam skål för vår 75-årsfirande tennisklubb. I samtal med min kollega Mats Wielbass fick jag dessutom veta att vår fina tennishall fyller jämnt i år. 1997 brann den gamla hallen ner, 1998 stod nya klar.  Vi passar förstås på att fira även detta tillsammans med några av dem som var med i arbetet med att bygga hallen.

Som nybliven medlem tycker jag att detta är ett förträffligt tillfälle att väva ihop anrik historia med de idéer som finns hos undertecknad och styrelsen inför våra medlemmar. Det kommer inom kort gå ut mer information om hur kvällens program kommer att se ut, men lite skickar jag med redan nu:

Försök att lämna bilen hemma. Det finns parkering men givetvis blir det ett stort tryck då vi är 300 personer samtidigt på plats. Det kommer det finnas yta för parkering bakom hallen om det blir fullt på ordinarie platser.

Vi kommer att hålla till på en, alternativt två, tennisbanor. Vi ber alla att ha på sig skor med ljus sula och inte skor med klack. Eftersom vi är i tennishallen går det utmärkt med gymnastikskor.

Det kommer inledningsvis att serveras dryck med enkel lätt förtäring. Detta följs av kaffe och jubileumstårta i pausen. Vi avslutar sedan kvällen med musik och serverar ett par glas öl eller vin ihop med lite gott snacks.

Förberedelser inför vårterminen i full gång samt serieseger för våra 15-åringar

Jag är nu i full gång med att tillsammans med tränarna planera inför vårterminen. Vi har fått in en hel del matnyttiga synpunkter från både äldre och yngre medlemmar. Det känns fantastiskt kul att så många är engagerade och vill att vi ska ha en verksamhet i absolut toppklass. Det ställs höga krav på vårt team och känslan är att det blir ett litet omtag från vårt håll inför vårterminen. Under december månad kommer tydlig information om några förändringar i strukturen kring vår träningsverksamhet att förmedlas till berörda.

Vi har haft bra fart i helgen i form av seriespel. Rookielaget tog sin andra raka seger med 6-0, denna gång mot Stora Wäsby. Pojkar 15-laget kom upp på vägen igen efter en något snöplig förlust förra veckan mot Smedslätten på bortaplan. Nu vann de igen med stabila 4-0 mot Hellas. Därmed är de seriesegrare och tar klivet upp i högsta serien. Magnus Eriksson och Marcus Åkerström ledde de båda lagen i respektive matcher. För Rookielaget spelade i helgen Felix Rönnlund, Carl Fredrik Leven, Agnes Rönnlund och Agnes Bornvik. För P15-laget har Rasmus Juhlin, Carl Heilbrunn, Axel Folkebo och Harald Ivemark spelat.

Nu är det full fart med förberedelser under veckan inför den 6/12. Känner du dig manad att hjälpa till med att täcka och iordningställa bana ett inför eventet, alternativt stanna kvar på kvällen och hjälpa till med att iordningställa banan för spel igen fredag 7/12? Kontakta mig så berättar jag mer!

Tack för att du tog dig tid att läsa dessa rader. Vill du komma i kontakt med mig för diverse frågor tveka inte med att höra av dig!

Med önskan om en fortsatt trevlig vecka. Vi ses snart!
/Julius