Julius veckobrev 3

16 januari, 2019

Fem anledningar att spela klubbmästerskapen

Nu är det sex dagar kvar innan anmälan går ut till 2019 års klubbmästerskap inomhus. Jag hoppas verkligen att många fler anmäler sig så att vi få en vecka av härlig gemenskap, spännande matcher och roliga händelser att prata om framöver i hallen. Lördag 9/2 samlar vi dessutom de allra yngsta för minitennis-KM samtidigt som våra äldsta deltagare i Herrdubbbel 75 och senare är på plats. Det tillsammans med övriga klassers semi- och finalspel.

Att spela ett KM är alltid lite pirrigt. Möta en träningskompis med flera som tittar. Spela mot någon som man på papperet vet är bättre än man själv. Ja, anledningarna kan vara många att låta bli att ställa upp. Men under mina 20 år inom professionen har jag alltid vurmat för att man som medlem verkligen ska ta chansen att prova på att tävla. Nedan listar jag fem anledningar till att jag tycker man ska ställa upp även om man tvekar lite.

 

Fem anledningar att spela KM

  • Att utmana sig själv är utvecklande för självkänslan och självförtroendet.
  • Det är ett perfekt tillfälle att prova på att tävla om man aldrig gjort det tidigare.
  • Det är ett härligt tillfälle att spela mot någon du kanske inte brukar spela mot.
  • Det är ett tillfälle att träffa och bekanta sig med fler klubbkompisar.
  • Tränarna finns på läktarna och ser dig spela match, vilket ger bra input inför den fortsatta träningen under vårterminen.

Det finns klasser för alla!

Juniorklasser
Flickor/Pojkar 5-6 år: Minitennis-KM 9/2 2019 Kl. 12.00-14.00
Flickor/Pojkar 7-8 år: Lilltennis-KM 9/2 2019 Kl. 14.30-16.30

Flick/Pojksingel A & B: 9 år, 12 år, 14år, 16år, 18år.
Flick/Pojkdubbel A & B: 9 år, 12 år, 14 år, 16 år, 18 år.

Här finns det två nivåer, vilket är kanon för de som tävlat lite mindre och vill prova på. A- klassen är för tävlingsspelare och B-klassen för de som kanske inte spelat lika mycket. Vi tycker dock att du med fördel kan prova att anmäla dig i A-klassen även om du inte har tävlat innan.

För seniorerna finns inte heller några undanflykter som godtas. Det finns klasser för alla nivåer… 🙂
Seniorklasser
DS/HS Öppen klass: från 14 år, för vana tävlingsspelare.
DS/HS B: från 19 år, vuxenträning, matchspelsdeltagare och motionär

DS: 40,50,60
HS: 45,55,65

DD/HD: från 14 år, för vana tävlingsspelare
DD/HD B: från 19 år vuxenträning, matchspelsdeltagare, motionär.

DD/HD: 65 år och äldre
Mixeddubbel: från 19 år
Generationsdubbel: från 10 år

Nyskapad Legends-klass!
Herrdubbel Legends: 75 år och äldre (avgörs på lördagen genom poolspel och final)

Du kan läsa allt om anmälan på www.djtk.se. Vill du ha mer info? Skicka ett mail till thomas.tarnstrom@djtk.nu alt för juniorklasserna till jerry.sundgren@djtk.nu.
Ta nu tillfället i akt direkt och anmäl dig under helgen. Skulle du mot förmodan inte vilja delta – boka in den 9/2 och kvällarna under vecka 6 för att komma till hallen och se mycket bra tennis och säkerligen en hel del roliga bolldueller och andra händelser.

Veckan som varit och veckan som kommer

Det har varit ännu en oerhört härlig och intensiv vecka i hallen. Jag hade förmånen att få vara mycket på banan då både Öyvind och Magnus var borta. Magnus på Kap Verde och Öyvind fortsätter sin vistelse i Alperna ytterligare tio dagar. Från de allra yngsta fyraåringarna i bollrummet till att få spela en dubbel ihop med Milles under torsdagsmorgonen. Det känns oerhört kul att vi är så breda som klubb och att vi har en så fin verksamhet över alla generationer.

Vi genomförde dessutom fyra bra informationsmöten. Om du har barn i verksamheten och inte hade möjlighet att närvara, kontakta mig så skickar jag materialet via mail.

Det var väldigt roligt att höra från två av våra medlemmar med kontraktstid på onsdagar att ordningen blivit bättre på kvällstid. Vi tränare och övrig personal fortsätter att jobba för att banan alltid ska vara i toppskick och städad när du påbörjar din speltimme, och vi hoppas att övriga medlemmar gör detsamma efter spelad timme. Sluta gärna någon minut tidigare för att plocka undan och se till att inga bollar glöms kvar på banan.

Under veckan som kommer introduceras ”fysrutan”, där vi kommer jobba mer aktivt med de koordinativa momenten. Det är framförallt på juniorsidan vi trycker på det, till att börja med. Se till att vara på plats 15 minuter innan träningen börjar om du har möjlighet! Tränarna förser dig med övningar som med fördel genomförs som en bra uppvärmning till tennisträningen.
Under veckan som kommer jobbar jag på distans, men som alltid kan du nå mig när som helst både på mail och telefon. Vecka 5 är jag tillbaka on site i vår fantastiskt fina tennishall igen. Sedan en tid tillbaka kan du som medlem alltid se på skärmen i receptionen när jag är på plats i hallen.

Avslutningsvis vill jag nämna att jag hoppas att vi fortsätter att ha en tät dialog via mail, telefon och i härliga möten i hallen. Den är viktig för att vi ska kunna ge er medlemmar bästa möjliga upplevelse när ni kommer till hallen.

Jag önskar er alla en trevlig helg och hoppas att ni ser till att fylla de bokningsbara tider som finns tillgängliga. Förra helgen var det ett fantastiskt fint tryck i hallen! Inte en enda ledig tid på söndagen och endast en obokad tid under lördagen. Idag finns det fortfarande banor lediga att boka klockan 13,14,17,18 och 19. Passa på att boka en bana för att slipa på slagen och få härlig motion inför lördagsmiddagen.

Och glöm inte att ställa klockan – den här helgen blir det tidiga morgnar för att följa Australian Open!

/Julius