Julius veckobrev 17

23 april, 2019

Påsklovet med träningsuppehåll är över och vi tar fart mot sommaren

Ett härligt påsklov är över!

Vårt yngsta serielag vann sin andra match i rad föregående helg i Rookiserien. Den här gången var det Gustavsberg som var på besök i DJTK Hallen.

Vi har genomfört påsklovsläger i hallen för drygt 20 av våra yngre medlemmar. Claudio Arrano,  Jerry Sundgren, Thomas Tärnström och Öyvind Haug höll i träningsdagarna på ett föredömligt vis. Tack killar för ett toppenjobb!

I Göteborg har Junior SM gått av stapeln. Vi arrangerade en tävlingsresa med Marcus Åkerström som ledare. Träning inför match, coachning och värdefulla erfarenheter plockar 13 DJTK spelare med sig tillbaka från Göteborg. Den här gången var det Rasmus Juhlin som var mest framgångsrik med fyra vinster i singeltävlingen.

Utebanor:

Tanken vara att linjerna skulle ha lagts på utomhusbanorna av Lawnit vecka 15. Tyvärr gick inte det pga. av för kalla nätter. Vi ligger därför lite efter plan. Vädret har nu varit till sin fördel och senast onsdag läggs linjerna på plats om vädret håller i sig.  Förhoppningsvis får ni som kommer ner på städdagen nu på söndag äran att slå de första bollarna på de nylagda banorna. Vi är några tappra som har anmält oss för kroppsarbete runt banorna och iordningställande av omklädningsrummen. Vi utgår från att fler av er medlemmar kommer ner och hjälper till på söndag mellan kl 10-14. Anmäla er gärna direkt till mig på julius.demburg@djtk.nu så vi vet hur många som kommer.

Seriematcher på Slottsbanorna:

Söndag den 5 maj kl. 10.00 spelas den första seriematchen utomhus. Det är Herrar 45 som då tar emot Gustavsbergs TK. Kom gärna ner och stötta serielagen på slottsbanorna. Det är ofta uppskattat att spela inför publik och klubbkamrater. Surfa in på www.djtk.se för att se när övriga matcher under våren spelas. Info ligger där inom kort om inte redan ikväll.

Vill avsluta med en reflektion från samtal med några av er fantastiska medlemmar i hallen. En del av er har kommenterat att det som skrivs i veckobreven enbart handlar om hur bra allt fungerar i hallen och i verksamheten. Det är just det jag vill att ni skall få läsa om. Det som fungerar bra ska vi naturligtvis lyfta fram samtidigt som ni skall få mer inblick i det pågående arbetet i klubben.

Med anledning av det vill jag passa på att informera er lite kring mina tankar i korthet om vad som genomförts fram tills nu samt vad som ligger i pipeline framöver gällande mitt arbete som klubbchef.

Vi påbörjade i december en resa mot att förbättra något som är bra till något ännu bättre. Vi har tydligt arbetat med några grundläggande actionpunkter under senaste månaderna. Nedan en mycket kortfattad beskrivning av dessa.

–                    Medlemsvård (ökat informationsflöde och tillgänglighet till medlemmarna)
–                    Ordning & Reda (planering av arbetstid, arbete, ökad struktur m.m)
–                    Aktivitetsplaner (planering av aktiviteter 2019 samt 2020)
–                    KM-fest (ett nytt rekord på antal deltagare inomhus och ett härligt event)
–                    Anläggningen (parkeringsplats skall göras i ordning under sommar 2019)
–                    Kvalitetshöjning av träningsverksamheten (början till DJTK tråden)

Utöver det är diskussioner igång om att kraftsamla kring att påbörja ett arbete med att utöka klubbkänslan där ett första steg som pågår är att arbeta enligt nedanmodell.

NÖHRA (Nuläge-Önskeläge-Hinder-Resurser-Agera)

Vi har nu klarat av första biten av ovan. Undertecknad har under sex månader nu observerat och satt sig in i verksamheten (nuläget).

Det har varit en oerhört intressant tid. Jag har varit på plats under alla tider på dygnet där vi haft öppet i hallen för att få en så verklig bild av läget som möjligt. Jag har träffat och pratat med  många medlemmar och fått en stor mängd information gällande vad som fungerar bra. Med det har helt naturligt också kommit feedback rörande en hel del bitar som våra medlemmar vill se tydliga förbättringar på.

Nulägesanalysen från mig är avklarad och arbetet med önskeläget är påbörjat och med det lägger vi nu tid på att skapa en medlemsundersökning där vi vill ta temperaturen på klubben. Där vill vi ställa viktiga frågor som vi i personalen och våra representanter i styrelse och kommittéer fått indikation är viktiga från er medlemmar. Det här måste få ta den tid som behövs för att få fram relevant information från er medlemmar.

Parallellt med ovan planeras det inför verksamheten 2019/20. Nödvändiga förändringar i nuläget  är presenterade för styrelse/kommittéer. Tillsammans skall nu rätt beslut fattas ihop med vår personalstyrka.

Vi har en intressant period framför oss. Det med vetskapen om att förändring och utveckling kräver en annorlunda arbetsinsats och ett öppet sinne för alla inblandade. Vi är en fantastisk klubb med unika möjligheter att skapa bästa miljö för alla medlemmar. Låt oss göra det ihop!

Det blir oerhört spännande att se hur majoriteten av er medlemmar ser på och vill bidra i den processen. Personligen brinner jag för att skapa en verksamhet i världsklass för samtliga medlemmar. Starten har varit positiv. Som jag sagt tidigare så tar jag oerhört gärna emot mail och/eller telefonsamtal från er med ris eller ros. För mig finns inga konstiga frågor. En fråga som jag nyfiket ställer är naturligtvis om du som medlem märkt av någon förändring åt det positiva eller det negativa hållet under det senaste halvåret? Dela gärna med dig av vad du tycker.

Jag hoppas ni har haft en härligt solig påskhelg och får en fortsatt fin vårvecka.

Ser fram emot att se er i hallen igen under veckan som kommer och förhoppningsvis flertalet av er på söndag den 28 april mellan kl 10-14 på slottsbanorna.

/Julius