Julius veckobrev 14

7 april, 2019

Vi förbereder oss inför utomhusspel

Våren är verkligen på ingång nu, även om det varnas för lite kallare vindar. Som brukligt lär april bjuda på några överraskningar. Som en viss svensk artist sade: ”April är en kall och nyckfull vän”

Nästa vecka läggs linjerna på våra nya utomhusbanor. Under veckan har vi fått igång vattnet, tagit ner skynken som vi byter till nya fina lagom till starten av spelet under vecka 18.  Jag vill nu slå ett rejält slag och förklara lite kort varför jag hoppas på att många av er kommer ner ett par timmar SÖNDAGEN DEN 28/4 10.00-14.00 för att hjälpa till att iordningställa runt utomhusbanorna.

Det här är ännu ett tillfälle att tillsammans träffas och hjälpas åt kring att skapa en bra miljö för utveckling av såväl unga som äldre medlemmar. Det är så bygger vi klubbkänsla! Vi färdigställer tillsammans, under några timmar, omgivningen runt banorna och ser till så att omklädningsrummen är rena och snygga inför utomhusspelet. Sedan grillar vi korv tillsammans. För dem som vill, finns möjlighet att spela brännboll och kubb. Kanske kan vi även slå några bollar på banorna om vädrets makter har varit goda mot oss.

Vi hade härlig uppslutning kring vårt medlemsevent i december. Vi slog klubbrekord under inomhus KM 2019 och nu hoppas jag att vi även får en härlig uppslutning denna halvdag på slottsbanorna.

Skicka en anmälan till mig på julius.demburg@djtk.nu så vi kan förbereda oss lite på hur många som till slut kommer och hjälps åt den sista söndagen i april.

Gällande bokning av banorna vill vi göra alla uppmärksamma på att de i år kommer att bokas på samma sätt som våra inomhusbanor, dvs genom hemsidan. Redan nu kan du se att slottsbanorna ligger uppe som en egen del på bokningssidan. Banorna öppnar för spel under vecka 18.
För övrigt är det full fart i verksamheten med mycket som händer i hallen. Vi har träningen som rullar på som vanligt, vi har under denna vecka genomfört H&M Team Cup som samlat dem några dem bästa 14 åringarna i Stockholm och närliggande städer. I skrivande stund avgörs finalerna denna fredags kväll i hallen.  Vi kör nästa vecka på med ordinarie träning innan uppehåll över påsklovet.

Våra tre nya träningsformer för seniorer har genomförts med bravur. Oerhört kul att över 40 seniorspelare har medverkat senaste två veckorna. Vi genomför nu inom kort ytterligare 3 events av Öppet hus den 4/5 kl 12-15, Frukostpasset 7/5 kl 07-09 samt Lunchtennis 7/5 kl 11-13. Du anmäler dig och får mer info genom att skicka ett e-mail till julius.demburg@djtk.nu.

Avslutningsvis så vill jag kort uppdatera er som eventuellt undrar kring frånvaron av vår härliga energispruta i receptionen. Jolanta har genomgått en planerad operation som gått bra. Hon är till att börja med sjukskriven under hela april. Alexander har tagit sig an uppgiften att ersätta Jolanta med bravur och fortsätter vikariera för Jolanta under hela hennes konvalescens.

Önskar er alla ett fint veckoslut i det fina vårvädret!

/Julius