Julhälsning från ordförande

16 december, 2022

Kära DjTK:are,

Vill härmed önska alla er en riktigt skön och avkopplande jul. Vill även passa på att skriva några rader om året som gått då 2022 har varit ett mycket händelserikt och spännande år för klubben på många sätt.

Vi börjar med klubbens framtid där återväxten är fantastisk med fina tävlingsframgångar bland våra juniorer. Leonor Wiesel och Maximilian Schlawitz har under året representerat Sverige i landslagssammanhang. Under Next Generation Cup i Båstad i somras (det som för oss 60- och 70-talister hette Kalle Anka Cup) representerade tre DjTK-spelare Stockholm – Beatrice Feldreich, Ludwig Tolf och Leonor Wiesel. Vi har även haft en handfull spelare som ingått i Team Stockholm under året.

Under året beslutade vi att tillsammans med vår grannklubb Danderyds TK göra en gemensam elitsatsning på både dam- och herrsidan under arbetsnamnet DD Elit. Det blev med en gång full pott resultatmässigt – damlaget anförda av Agnes Mitteregger och Emma Af Jochnick tog för några veckor sedan klivet upp i Elitserien och herrarna vann sin serie och avancerade till division 1. Att två grannklubbar framgångsrikt kan samarbeta är på många sätt unikt i tennissverige!

Värt att notera är att vi har en fantastisk bredd i klubben på tävlandet i alla åldrar. I tillägg till framgångarna på junior-, herr- och damsidan så har även våra veteraner rosat marknaden under året. I Veteran-SM i Båstad tog bl a Göran Nordenhök och Björn Björkå guld i HS80 resp HS75 och i Lag-SM lyckades H55-laget på hemmaplan ta guld efter en spännande final mot KLTK.

De senast åren har klubben under ledning av vår chefstränare Pontus Bergevi tagit fram en ny teknikplattform – More Tennis Checkpoints. Idéen med plattformen är att skapa en tydlig röd tråd i träningen vilket gör att tränarna kan säkerställa långsiktig kvalitet i arbetet med barnen. Under året har Svenska Tennisförbundet gjort flera besök på klubben tillsammans med ett 25-tal tränare runt om i Sverige för att ta del av plattformen. DjTK har verkligen tagit ledarflaggan på det här området inom svensk tennis.

Under året blev även utbyggnaden av padelhallen äntligen klar. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet och klubben har fått en vacker hall i toppkvalitet med bra takhöjd och fint ljus. Redan efter en knapp termin är det full fart inne i hallen med hjälp av Frippe Gustavsson som ansvarar för verksamheten. Vi har 220 barn i padelskola på eftermiddagar, ett rullande seriespel med 72 lag för både damer och herrar, vuxenverksamhet på morgnar och luncher där speciellt seniorpadeln blivit populär. Under nästa år tar Frippe nästa steg och startar en tävlingsgrupp för juniorer som vill utveckla sitt spel ytterligare.

Sedan september 2022 driver klubben även shopen i egen regi, vilket innebär att Krister nu är anställd av klubben. Under hösten har vi tagit fram en egen off-court klubbkollektion som har rönt intresse bland medlemmar. Hoppas ni stöttar klubben med julklappsköp i shopen till era nära och kära.

Bistron utvecklas också steg för steg efter den fina ombyggnation som gjordes förra året. Jack erbjuder fantastiska luncher på vardagar och ”veckans lunch” har blivit uppskattad att ätas på plats men också för avhämtning. Vi har även genomfört välbesökta events under hösten såsom padelbruncher mm.

Klubben har under året genomfört en rad sociala aktiviteter för medlemmar. För att nämna några så hade vi i juli en lyckad DjTK-dag i Båstad med tennis och efterföljande drink och middag. Vi hade även premiär för DjTK-golfen där vi utsåg klubbens bästa golfspelare. Tennisresan till Marbella under hösten gick också av stapeln för andra året i rad. Våra tennisveteraner hade ett klubbutbyte med Lidingö under namnet ”Wood & Steel” då lagen möttes med gammal utrustning. Jag vet att Peter & Co är laddade inför 2023 med ännu fler aktiviteter för att bygga klubbkänsla.

Som många känner till bildades Djursholms Tennisklubb 1943 vilket innebär att vi nästa år fyller 80 år. Detta måste vi så klart fira med en fest för alla medlemmar. Vi planerar att ha festen under hösten men vi återkommer med mer detaljer under vårkanten. Hör av er till Peter om ni är intresserade av att hjälpa till med arrangemanget. Här måste vi hjälpas åt så att det blir ett firande värt att minnas!

Jag vill även slå ett slag för Tennis-KM som kommer att gå av stapeln 3-12 februari. Med tanke på att klubben fyller jämnt så vore det kul att slå rekordet med antalet anmälningar, så boka in i almanackan redan nu. Vi kommer även ha premiär för ett Padel-KM under nästa år som kommer gå av stapeln 11-19 mars.

Avslutningsvis vill jag bara tacka Peter Hjort och alla anställda som varje dag gör ett fantastiskt jobb på klubben för dess medlemmar. Tack också styrelsen för ert idoga arbete i alla projekt som klubben drivit under 2022.

God Jul och Gott Nytt År!

Ulf Rosberg
Ordförande DjTK