Internationell topptennis i vår hall

31 oktober, 2017

ITF Djursholms Ladies är till ända. Mellan den 22 och 29 oktober bjöds det på topptennis i Djursholms tennishall. Vi är stolta över att vara delaktiga och kunna bidra. Det är oerhört viktigt att vi fortsätter skapa möjligheter för våra svenska spelare att få sina första rankingpoäng på hemmaplan. Det öppnar vägen för dem att fortsätta ut i världen och tävla internationellt.

Singelklassen vanns av stockholmstjejen Jaqueline Cabaj Awad. Det var en lycklig Jaqueline som äntligen gick hela vägen, hon har varit i semi två gånger tidigare. Med ett stabilt spel, matchvana och rutin på denna nivå vann Jaqueline med 6-4, 6-0. Motståndare Clara Tauson (DEN), blott 15 år, spelade sig via kval ända fram till final, en mycket stark prestation av Clara.

Dubbelfinalen spelades mellan Anastasia Kulikova/Elena Malygina och Fanny Östlund/Malena Helgo. Kulikova (RUS) och Malygina (EST) drog längsta strået och vann med 6-2, 7-5.

Sammanlagt var det 36 svenska och 20 utländska spelare med i tävlingen. 8 svenskor avancerade ända fram till semifinalerna i singel och dubbel. Starkt.

Summerar vi Djursholms Ladies så var hela arrangemanget väldigt lyckat både på och utanför banan.

Ett stort tack till:

Alla som hjälpt till ideellt kring tävlingen och Djursholms Tennisklubb och alla medlemmar som med glädje stöttar och möjliggör att vi kan arrangera tävlingar på hemmaplan för våra svenska spelare. Det betyder mycket.

LEXUS som bidrar med bilar för spelartransporter.

EDBLAD priser till finalisterna.

Rising Star