Internationell topptennis i Djursholms tennishall

28 oktober, 2018

ITF Djursholms Ladies är till ända. Mellan den 21 och 28 oktober bjöds det på topptennis i Djursholms tennishall. Vi är stolta över att vara delaktiga och kunna bidra. Det är oerhört viktigt att vi fortsätter skapa möjligheter för våra svenska spelare att få sina första rankingpoäng på hemmaplan. Det öppnar vägen för dem att fortsätta ut i världen och tävla internationellt. Tittar vi bakåt i närtid så var det bara fem år sedan en 18 år gammal Rebecca Petersson vann denna tävling. Vi vet alla vilken nivå hon har avancerat till idag. Genom Ansträngning, genom att vara nyfiken och vilja Lära sig nytt och genom att ta Eget Ansvar.

Singelklassen 2018 vanns av förstaseedade Anastasia Kulikova (FIN/RUS). Det var en lycklig Anastasia som äntligen gick hela vägen, hon har varit i semifinal en gång innan. Med ett lite tyngre spel, matchvana och rutin vann hon med 7–5, 6–3. Hennes motståndare Tiffany William (GBR) ska ha en stor eloge för sin tennisvecka och finalmatchen.

Dubbelfinalen avslutades till tonerna av ”Du gamla du fria…”. Finalen spelades mellan Anastasia Kulikova/Elena Malygina (EST) och svenskorna Alexandra Viktorovitch/Lisa Zaar. Alexandra och Lisa drog längsta strået och vann med 7–5, 7–5. Deras teamwork och en stark tro på att gå hela vägen avgjorde denna dubbel. Grattis Sverige och KLTK.

Sammanlagt var det 33 svenska spelare och 15 olika nationaliteter med i tävlingen. Djursholms Ladies är en av tolv liknande tävlingar som arrangeras under året och sex av dem är damtävlingar

Djursholms Ladies och hela arrangemanget har varit väldigt lyckat både på och utanför banan.

En STOR eloge till DJTK:s Agnes Mitteregger (14 år) som kunde tilldelades ett WC till kvalet för att klubben arrangerade tävlingen. Agnes tog utmaningen på bästa sätt och hennes prestation genererade två vinster och ett avancemang till huvudtävling. Agnes vann ett set, men fick sen ge sig mot en 1000-rankad WTA spelare. På 70- och 80-talet var det två 56: or som fick Sverige att stå stilla. Agnes fick 2018 flera av dem yngre DJTK-spelarna att springa ner på rasterna från skolan. UNDERBART.

Agnes prestation och resultat gjorde att hon fick ett WC från förbundet till Stockholms Ladies i Näsby Park. I skrivande stund har hon vunnit sin första match och spelar igen på måndag.

Ett stort tack till:

Djursholms Tennis och alla medlemmar som med glädje stöttar och möjliggör att vi kan arrangera tävlingar på hemmaplan för våra svenska spelare. Det betyder mycket.

ITF, Anders Wennberg med team.

DJTK:s bollkallar, bollkajsor och linjedomare.

LEXUS, som bidrar med bilar för spelartransporter.

EDBLAD. Uppskattade smycken som priser till finalisterna.

/Thomas Tärnström, Tournament Director

Bilder från finaldagen:

Thomas tackar alla medverkande för en fin tävlingsvecka

Thomas tackar

Robin Söderling delade ut priserna, vinnande Anastasia Kulikova, bredvid henne tvåan Tiffany Willam och längst till höger Tournament Director Thomas Tärnström.

Prisutdlening finalpar

Blommor och prisutdelning efter en tuff final.

Finalpar

Tiffany Willam

Tiffany servar

Roligt med publik och bra stämning i hallen. Ellinor tittar storögt på finalen.

tennisfan