Har du träffat Krister i nya shopen?

22 november, 2020

Vi har fått en ny tennisshop i hallen – Tennis Store. Den drivs av Krister Lundin, en mycket trevlig man med gedigen erfarenhet från branschen.

 

Hej Krister!

Shopen är ny, men du har varit med länge… Berätta lite om din bakgrund.

– Jag började jobba i den här branschen för drygt 30 år sedan. Till en början som säljare och representant för olika tennisföretag, varav de första tre åren på Dunlop/Slazenger. Efter en tid gick det företaget upp i Tretorn, som hade sin utgångspunkt i Helsingborg. Då valde jag att stanna i Stockholm och började jobba för Wilson istället. Där var jag under första hälften av 90-talet för att sedan gå vidare till Yonex. På den tiden var de ansvariga för strängningen på både Stockholm Open och Swedish Open, vilket innebar att jag fick stränga till ATP-spelarna på Stockholm Open under flera år.

– Efter knappt tre år valde jag att starta min egen verksamhet istället. Det var faktist jag som introducerade Luxilon-senorna på den svenska marknaden. Det var under samma period som bland andra Magnus Norman och Gustavo Kuerten började spela med Luxilon. Det blev väldigt uppmärksammat! Men tiden som ensamföretagare var tuff, framför allt ekonomiskt. Inte minst med alla resor som krävdes.

– Kenneth Bergbom, klubbchef på NPTK hade hört att jag hade det kämpigt och ringde mig. Han undrade om jag ville starta upp shop och café i deras hall. Jag tackade ja och flyttade dit. Verksamheten växte och under de senaste åren hade jag hjälp av extrapersonal i caféet – tills hallen brann ned i våras… Det kändes verkligen jättekonstigt. Efter arton år hade jag, från en dag till en annan, inget arbete och ingen lokal att gå till. Som tur var fick jag möjlighet att låna in mig på en maskin i Sollentuna och kunde på så vis hålla i gång strängningen. Det gjorde att jag kunde hålla mig någorlunda flytande.

– Det var under den här perioden som jag kontaktade Micke, som hade den här shopen. Jag ville köpa lite senor av honom och på den vägen är det… Vi började prata och för mig var det ju en fantastisk möjlighet att få komma hit.

Så lång tid i branschen, då blir man ju nyfiken på din egen bakgrund som tennisspelare…

– Jag har faktiskt ingen bakgrund som tennisspelare. Jag gick bara ett par terminer i tennisskola som grabb. Men jag började spela en del för ett tjugotal år sedan, mest för att jag behövde kunna känna skillnad på olika racketar och stängningar själv. Men det var samtidigt som jag hade småbarn, så det blev aldrig någon större satsning. Det har dock blivit lite mer tid på banan på senare år eftersom jag tränade både vuxen- och barngrupper på NPTK. Och gav en del privatlektioner också. Men det här senaste året, med covid och annat, har det dessvärre inte blivit något alls. Jag hoppas det ska bli mer egen tennis framöver!

Du har inte bara verksamhet här på DJTK?

– Innan det blev klart här hade jag fått tips om att ta kontakt med Täby Racketcenter. Där spelas ju Badminton och Squash, men de ville gärna hjälpa mig så att mina kunder kunde lämna och hämta sina tennisracketar där. Som en service för framför allt Täby- och Vaxholmsbor, som ju har lite längre att åka.

Kul att höra din story Krister, vi är så glada att ha en så fin tennisshop – eller Tennis Store – i hallen.

– Tack, ja det är jätteroligt att vara här. Jag ser fram emot att jobba vidare och utveckla både butiken och utbudet.

Tack Krister, vi ses i hallen!

Här hittar du Kristers egen webbplats tennis-store.se,
Kontaktuppgifter och öppettider mm hittar du även via länken Tennis Store här på djtk.se


Text: Annika Juhlin
Bild: Kristers egen