Hälsningar från en dubbel SM-vinnare

22 april, 2017

Stort grattis till Göran Nordenhök som vann både singel- och dubbelklassen för herrar 75 i årets SM i Göteborg! Dubbeln vann han tillsammans med sin partner Janne Landsberg mot Christer Holm och Anders Strömberg med siffrorna 7-5, 6-2. Vägen till singelvinsten berättar Göran om själv här:

Hälsningar från Göran

– Det var kul att komma till Göteborg, med många tennisentusiaster. Jag har inte varit där sedan 1959 tror jag, då var vi i Ullevihalen. Gamla kompisar från juniortiden dök upp, som Magnus Thelin och Per Janse, liksom flera nya som det också var roligt att träffa. I HS-75 deltog 28 spelare. Redan i kvarten mötte jag min gamle kompis sedan juniortiden, Janne Landsberg, tillika min dubbelpartner. Jag hade en bra dag och lyckades vinna ganska lätt. I semin väntade Ulf de Fair, som jag alltid haft svårt med. Lurig, snabb och svårspelad, som han är. Jag vann med 6-4, 6-2, men det var jämnare än siffrorna visar. Särskilt i första set.

I finalen mötte jag Christer Holm, min gamle kumpan från KLTK-tiden. Jag hade aldrig vunnit mot honom, och han slog mig med klara siffror i Båstad så sent om som i augusti. Men det hade varit ännu hårdare inne, i Lund, för ett år sedan, så jag var inställd på att kämpa för vinst i denna final.

Redan från början kände jag att det var en bra dag och att jag fick tryck på Christer. 3-0 och 4-1 följdes av att Christer började få ett visst grepp och jag blev lite för avvaktande. Vid 4-2 var det nära att Christer bröt tillbaka men med lite tur, bland annat tack vare en nätrullare, fick jag 5-2. Serven fungerade denna dag och jag kunde efter viss dramatik vinna setet med 6-2. När vi skulle ta en kort paus förklarade Christer att han kände sig lite darrig och hade ont i huvudet. Något man nog inte skall leka med i 75-årsåldern. Lite trist med WO, men kul att vinna ändå.

Stort tack till trevlig och proffsig tävlingsledning.

Hälsar

Göran