Grattis Agnes, Sveriges bästa tennistjej

14 september, 2017

Agnes Mitteregger har en fantastisk utomhussäsong bakom sig med bland annat vinst i både Next Generation Cup och TE-tävlingen Ullern Open i Oslo. Nu växlar hon upp och satsar ännu mer på tennisen. Här berättar hon mer om sina planer för framtiden.

Hej Agnes, stort grattis till alla dina framgångar! Du kan väl berätta lite om din tennissatsning?

– Jag tränar just nu både i klubben och tillsammans med det utvecklingsteam som sattes ihop i slutet av förra året. I klubben har jag Marcus som tränare och tränar tennis två timmar varje dag när jag är hemma i Djursholm. I teamet har jag sällskap av tre av de bästa tjejerna i min ålder i Sverige och så har vi två bra tränare; Jonas Svensson i tennis och Fredrik Johansson i fys. Vi träffas för träning varannan helg och så reser vi på tävlingar tillsammans. Just nu är vi i Slovenien och Kroatien och spelar Tennis Europe-tävlingar.

– Det senaste året har jag gått från att spela tävlingar i stockholmstrakten till att spela fler tävlingar utomlands. Jag har även spelat min första tävling på Sommartouren. Jag tror att nästa år kommer innebära en satsning på de stora svenska tävlingarna (SALK Open, JSM, Båstad Corem) och mer spel på Sommartouren och Tennis Europe. Kanske kan det bli någon ITF-juniortävling också.

– Mitt drömmål är givetvis att bli bäst i världen. Jag förstår att det är många av mina jämnåriga konkurrenter som också har det målet, att det är en väldigt tuff utmaning och att det är lång väg innan man är där. Men så länge jag känner att jag har möjligheten så måste jag ju tro på det.

Vad är det roligaste med tennisen? 

– Det är svårt att säga en sak. Tennis är som bäst när massa olika saker fungerar på en och samma gång, när jag hittar en bra rytm i mitt spel och jag märker att det gör att jag vinner fler poäng än motståndaren. Det händer faktiskt inte så jätteofta, men när jag vann Tennis Europe-finalen i Oslo i juli så spelade jag just så de två sista seten och vann 2-6, 6-3, 6-2. I en av matcherna i JSM i Båstad i augusti stämde allt också. Jag vann 6-2 6-0. Då fungerade precis allt. Det är en bra känsla.

– Jag tycker om att det oftast bara är jag på banan, att det inte finns någon annan att skylla på eller som kan göra jobbet åt mig. Dubbel är också roligt, men singel passar mig nog ändå bäst.

Men du glömmer väl inte oss på DjTK…?  

– Nej, det gör jag inte. Det är alltid roligt att träna i hallen och att träffa alla kompisar och alla jag känt så länge nu. Det är många som har hjälpt mig på olika sätt: Jolanta, Berndt, Anki, Marcus och många av de andra tränarna. Jag har också ett jättebra upplägg nu med möjlighet till träning varje dag i veckan. Jag hoppas också på att få vara med och spela seriespel under hösten. Jag fick vara med några matcher förra året och lärde mig jättemycket på det.

 

Tack Agnes, vi hoppas också att du blir bäst i världen!