Göran Nordenhök om tävlingarna i Kroatien

10 oktober, 2016

Göran tävlade för Sverige i Europamästerskapen. Här berättar han om tävlingen:

”Svenska 75-laget bestod av Börje Skånberg Näsby Park (kapten), Jan Landsberg Eskilstuna, Jan Dahlqvist och mig. Jag spelade 1:a singel och Börje 2:a. Jannarna dubbelpar. Totalt deltog18 länder. Först var det poolspel i 6 pooler, där vi mötte England och Kroatien. Vi förlorade mot England med 2-1, vann dubbeln. Börje och jag förlorade alltså men i ganska hårda matcher. Kroatien slog vi lätt med 3-0 och kom därmed tvåa i gruppen.

Detta innebar att vi fick spela om plats 7-12 i utslagstävling. Vi vann sedan först mot Slovenien, sedan mot Frankrike och sist i final mot Norge. Jag vann alla mina första singlar. Var även med i dubbeln mot Frankrike som vi vann. Börje hade förlorat mot sin fransman, så dubbeln var viktig. Mot Norge förlorade jag första set vann andra varpå norrmannen gav upp. Han skulle åka med flyget men han var faktiskt rätt slut också. Vi blev alltså 7:a.

England gick till final mot Österrike som vann.

Vi var nöjda med vår insats och hade bra laganda. Umag är Kroatiens Båstad och hade mycket fina banor och anläggningar.”

/Göran

Tack för rapporten Göran, och stort grattis hela laget till en fin insats!