Glad Sommar till alla medlemmar!

23 juni, 2016

Hej,

Nu är äntligen sommaren här med den sedvanliga lägerverksamheten och vi är glada över att så många entusiastiska tennisjuniorer förgyller våra banor i hallen dessa veckor.

Jag vill tacka alla våra medlemmar, stora som små, för en fin tennistermin. Djursholms Tennisklubb hade inte varit den klubb den är idag utan er medlemmar som dagligen, veckovis eller då och då väljer att avsätta er värdefulla tid till tennisspel eller kanske en fika i vår tennishall.

Vi har under våren genomgått en del organisatoriska förändringar där några av oss fått nya utmaningar och ansvarsområden att axla. Vi har även fått in nya drivkrafter i form av nya medarbetare. Jag går själv in i detta uppdrag som klubbchef med stor entusiasm och stolthet och ser fram emot att vi tillsammans fortsätter att göra Djursholms Tennisklubb till en mötesplats för våra medlemmar med högklassig tennis!

Under våren har styrelsen men också vi medarbetare arbetat med klubbens målsättningar och utvecklingsbehov. Vi har sett över våra olika verksamheter för att se hur vi kan utveckla var och en av dem för att kunna erbjuda er medlemmar en ännu bättre tennis och service. Vi har bl.a. utökat gruppträningen för våra seniorer dagtid med fler tränarledda gruppträningar, startat ett matchspel för våra juniorer i tennisskolan på fredagkvällar mm.

Seniorverksamheten är en verksamhet i klubben där vi har en ambition att kunna erbjuda våra medlemmar mer. Därför så kommer vi till hösten att utöka dem tränarledda gruppträningarna med fler grupper. Men vi kommer också att sträva efter att starta intensivkurser med uttalade teman för att nå så många spelsugna seniorer som möjligt. I juniorverksamhet kommer vi till hösten erbjuda alla spelare i våra minitennisgrupper möjligheten till att spela två gånger i veckan. Forskningen visar att tennis är en av dem idrotter som är svårast att lära sig. Därför tror vi att genom att erbjuda tennisträning två gånger i veckan för våra minitennisspelare kommer dem att få ut mycket mer av sin tennis tidigare i åldern men också ha roligare med sin tennis genom hela livet.

Utöver dem förändringar som ni kommer att märka i våra olika verksamheter till hösten kommer även hallen att genomgå en del förändring under sommaren. Just nu pågår det en ommålning av hallens utsida men även insidan kommer att få en finputsning. När ni kommer tillbaka från er semester i augusti kommer ni att mötas av blåa banor inomhus. Klubben har tagit beslut att lämna dem röda banorna och istället måla om i blått. Den blåa färgen är modern och blir allt mer populär ute i tennis Sverige. Ett hett argument är också att kontrasten ökar och man ser då bollen bättre. I takt med ommålningen sker också en uppdatering av vårt klubbmärke i en klassisk men modern tappning. Spännande!

Jag vill önska er en trevlig sommar och tacka så mycket för denna vår!

Sommarhälsningar,

Micaela Hjelm, Klubbchef