Felix siktade högt och nådde sitt mål

20 augusti, 2019

Med en tydlig målbild och ett flitigt tävlande har Felix Rönnlund kvalificerat sig till slutspel i junior-SM. Inför årets junior-SM utomhus införde förbundet ”JSM Race”, en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna i slutet av augusti.

Efter en lång vinter med mycket alpin träning och tävling, och en hel del skador som tyvärr påverkade tennisträningen bestämde Felix att hans mål för tennisen under våren och sommaren skulle vara att försöka kvala in till Junior-SM i PS 14. Mellan maj och augusti har det genomförts 16 kvaltävlingar för PS/FS 14, 12 tävlingar för PS/FS 16 och 8 tävlingar för PS/FS 18 runt om i Sverige med benämningen JSM Race. De som kvalificerar sig är de spelare som samlat flest poäng i JSM Race, de som vunnit en av kvaltävlingarna är direktkvalificerad till finalen. Totalt går sig 32 spelare i PS/FS 14, 24 spelare i PS/FS 16 och 16 spelare i PS/FS 18 vidare till final.

Genom att bland annat ta sig till tre kvartsfinaler tog Felix sig in bland de 32 spelare som fick flest poäng. Trots tuffa lottningar och hård konkurrens i deltävlingarna lyckades Felix hålla sig kvar och slutade efter sista tävlingen, som genomfördes i Helsingborg förra veckan, på en 25:e plats bland Sveriges 14-åringar.

”JSM Race tävlingar gav mig ett tydligt mål och blev en möjlighet för mig som även håller på med andra idrotter att kvalificera mig till slutspelet. Jag har lärt mig väldigt mycket om mitt eget tennisspel under de här månaderna och har vid flera tillfällen fått möta och se de bästa 14-åringarna i Sverige”, säger Felix.

Även Agnes Mitteregger direktkvalificerade sig till slutspelet i Junior SM i 16 årsklassen, hon säkrade sin finalplats tidigt genom att vinna redan i den första JSM Race-tävlingen, ATEA Cup.

Slutspelet i Junior SM genomförs i Båstad 28 augusti till 1 september. Vi önskar Felix och Agnes lycka till!