DJTK rekryterar ny klubbchef

10 september, 2018

Hej medlemmar,

Sedan årsstämman i våras har den nytillsatta styrelsen arbetat med fokus på att förstärka klubbens ekonomi, organisation och struktur. Jag är övertygad om att dessa områden behöver vara i bästa skick för att vi i nästa läge ska kunna skapa de förbättringar som ger oss möjlighet att forma en klubb som håller högsta kvalitet i alla delar av medlemserbjudandet – från hall och reception, bantillgänglighet och butik, till träningar och tävlingar samt riktlinjer och tydlighet inom verksamheten.

En förbättring av ekonomin var en absolut förutsättning för att kunna bygga en hållbar verksamhet. Det når vi nu genom tidigare annonserad prishöjning av banhyran.

Nu tar vi ytterligare ett avgörande steg genom att rekrytera en ny klubbchef, Julius Demburg. Julius ersätter Frida Rönnlund som under cirka ett år innehaft rollen som tillförordnad klubbchef och som nu valt att gå vidare till nya utmaningar. Frida axlade uppdraget med kort varsel hösten 2017, då klubben befann sig i ett utmanade läge. Jag vill rikta ett stort tack till Frida för hennes ambitiösa och viktiga insats och önska henne lycka till i hennes nya roll.

Med rekryteringen av Julius knyter vi till oss en klubbchef som tillsammans med våra starka och välutbildade medarbetare kan skapa en klubb som är ledande och som har ett bra erbjudande till alla medlemskategorier. Vi som medlemmar ska kunna ställa krav på teamet, men teamet skall också kunna ställa krav tillbaka på oss. Vi måste helt enkelt verka tillsammans för att skapa den bästa klubbupplevelsen.

Julius kommer närmast från en tjänst på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Lidköping där han lett tennisverksamheten för tränare och spelare. RIG har en stolt tradition och har bland annat utbildat spelare som Robin Söderling och Elias Ymer. Julius har utöver tjänsten på RIG relevant erfarenhet som kapten för svenska juniorlandslaget, som coach för ATP-spelare, som chefstränare, klubbchef och förbundstränare. För en tid sedan grundade han Lidingö Tennis Academy (LTA), en tennisskola för spelare i alla åldrar och på alla nivåer. LTA har givit honom viktiga insikter och stor erfarenhet av hur man bäst kombinerar en stor breddverksamhet med utvecklingsmöjligheter och intresse för individen. Julius tennis-CV är med andra ord väldigt imponerande, men mina förväntningar på resultatet av hans ledarskap och driv är minst lika stora.

Julius tillträder under hösten, senast den 9 december, jag återkommer med exakt datum senare. Vi kommer i sambandet med tillträdet att bjuda in alla medlemmar till en träff med Julius i hallen. Det ser jag mycket fram emot!

Nu fortsätter arbetet med att bygga en klubb i absolut toppklass. Låt oss göra det tillsammans.

Bästa hälsningar,
Mårten Forste, ordförande DJTK

På bilden: Julius Demburg, tillträdande klubbchef DJTK

JuliusDemburg4