DJTK Nyhetsbrev, april

20 april, 2020

Innehåll:

– Nu dags att anmäla sig till sommarläger
– Ny styrelseordförande i klubben
– Utebanorna öppnar rekordtidigt
– Lyckat påskläger i hallen
– Medlemsundersökning på gång
– Nya klubbkläder snart klara att beställa
– Förhållningsregler i hallen – covid-19


Anmäl dig till Sommarläger för juniorer

Nu är det hög tid att anmäla sig till vårt populära Sommarläger – vecka 25, 26 eller 33. Vi kör heldag kl 9-16 inklusive lunch. Under vecka 27 och 28 kör vi halvdagsläger på Slottsbanorna. Det blir tre kategorier av grupper; Minitennis, Träningsgrupper samt Tävlingsjuniorer orange/grön. Antalet platser är begränsade så vänta inte med att anmäla dig. Väntelista finns också. Anmälan kan du göra här.

 


Klubben har fått en ny styrelseordförande

Klubben fick på årsstämman en ny styrelse. Nya ledamöter är Louise Dufwa, Jacob Schlawitz och Stefan Malmqvist. Kvar i styrelsen sitter Maria Hägerdal, Erik Mitteregger, Ulf Aspenberg, Anders Björkman, Fred Ridderstad samt Martin Rönnlund. Till  ny ordförande valdes Ulf Rosberg. Du kan läsa om honom i intervjun på hemsidan där Ulf bl a motvilligt ger tips om hur man bäst ska besegra honom på tennisbanan.

 

 
Rekordtidig start – utebanorna

Efter en relativt mild senvinter så hoppas klubbens tränare och grusbaneexpert Öyvind Haug att utebanorna skall vara redo för spel redan till nästa helg 25/26 april. Kanske blir det rent av några testspelstimmar i mitten av veckan. ”Det bygger på fortsatt fint väder i veckan men just nu ser det lovande ut”, menar Öyvind, som har betydande erfarenhet från banskötsel då han bland annat tog hand om nio grusbanor i  Asker tennisklubb i Norge i början av 2000-talet. I tider av social distansering känns det extra viktigt att komma igång med utespel. Seriespelet för klubblagen startar i mitten av maj.

 


Lyckat påskläger i hallen

Efter inställt Junior-SM så anordnades ett påskläger för både juniorer och seniorer i hallen. Utfallet blev lyckat och i en tid där många stannade hemma över påsklovet så var det fullt i alla grupper. Stort tack till tränarteamet som med kort varsel ordnade detta.

 


Medlemsundersökning

Som ett led för den nya styrelsen att mäta medlemmarnas nöjdhet med klubben kommer man i början av maj gå ut med en webbaserad undersökning. Det är viktigt att alla medlemmar tar sig tid att svara på enkäten som gissningsvis tar cirka 10 minuter att genomföra. Enkätsvaren kommer att ligga till grund för vårt fortsatta utvecklingsarbete och därför är ditt svar värdefullt. Det  kommer lottas ut fina priser till tre av de inskickade svaren så håll utkik i mailboxen i början av maj.

 


Nya klubbkläder

En provkollektion är nu snart på väg med läckra klubbkläder för medlemmar. Vi jobbar mot att kollektionen skall finnas tillgänglig första halvan av maj. Återkommer inom kort med mer detaljer om detta. Martin Rönnlund och Annika Juhlin har dragit ett stort lass för att få allt på plats.

 


Uppdaterade förhållningsregler – covid-19

Vi vill bara påminna besökare i hallen att inte släppa på disciplinen utan fortsätta motverka smittspridningen. Hallen börjar fyllas på med barn igen på all tennisträning vilket är fantastiskt kul men det gäller att inte tappa respekten för restriktionerna. Föräldrar till yngre barn får gärna hjälpa dem yngre att knyta skor i foajén, lämna barnen, ta en promenad och hämta. Bland de äldre barnen – lämna och hämta utanför hallen. Se gärna också vad Svenska Tennisförbundet ger för råd och information (uppdaterad per 17 april).