Satsningar på större seniorverksamhet

16 februari, 2016

Hej Thomas! Vad händer på seniorsidan?

– Vi har haft planer på att utveckla vuxenverksamheten under en längre tid. Nu är vi på gång. Rekryteringen av Øyvind är en viktig del i detta, den innebär att vi får resurser att göra de satsningar vi tror på. Vi har redan börjat smida planer och till hösten kommer vi att kunna presentera en hel del nyheter.

Något kan du väl berätta redan nu…?

-­ Ja, vi diskuterar bland annat clinics med olika teman. Till exempel med fokus på serve, dubbeltaktik, attackspel eller något annat område som det kan vara värt att träna lite extra på. Det kan både handla om kortare pass dagtid i samband med lunch eller längre pass på helger, kvällar eller lov.

– Vi försöker både lyssna in vad medlemmarna vill ha och fundera kring sådant som vi tror på själva. Ett annat utvecklingsområde är gruppträningen. Vi skulle både vilja öppna upp för fler gruppträningstider och kunna erbjuda kvällsgruppspelen några tränarledda tillfällen, kanske ett par, tre gånger per termin. Vi har ett seniorgäng på onsdagar som det vore roligt att kunna erbjuda lite extra träning, till exempel. Andra områden vi vill utveckla är möjligheten till klubbresor och tennisutbudet för våra sponsorer.

Vad är det som ligger bakom den här vuxensatsningen?

‑ Vi vill kunna bemöta alla medlemmars önskemål bättre. När vi får fler tränare tillgängliga på förmiddagarna kan vi göra det. Det är till exempel stor efterfrågan på ”träning innan jobbet”, så det är också något vi tittar på. Målet är helt enkelt att det ska finnas tränare för alla nivåer, på olika tider och för alla grupper. Idag är det 112 vuxenspelare som tränar gruppträning med framför allt Lotta, Øyvind eller mig. Men vi vill att det ska bli ännu fler!

– En viktig del i satsningen är också att det finns stor potential för klubben i vuxentennisen. Det är på morgnar och förmiddagar det finns tillgängliga banor, så det är där vi har störst möjlighet att växa.

Så hur ser ett framtida drömscenario ut?

– Fick jag drömma fritt skulle vi får till fler grusbanor. Då skulle vi kunna ha fler både junior- och vuxenläger, och anordna fler tävlingar. Det vore roligt!

Tack Thomas! Kul att det satsas på oss storspelare också:)