Rapport från JSM- race slutspelet

10 augusti, 2023

JSM race slutspelet i Båstad är avslutat för gamla och nya DJTK:are

 

Coach Jonathan Kidane åkte ner till Båstad för en ny upplaga av JSM race slutspelet för 14-16-18 åringar. Under vår och sommar går en rad tävlingar med JSM race status där man samlar poäng för att kvalificera sig till slutspelet. Slutspelet avgörs sedan i poolform där gruppettorna går till ett slutspel om medaljer och grupptvåorna får fler matcher och spelar om plats 9-16 alt 5-8.

 

De från Djursholm som hade lyckats kvalificera sig var Leonora Feldreich (F16), Leonor Wiesel (F14), Ludwig Tolf (P14). Maximilian Schlawitz (P16) och Henrik Sylwander (P14) var 2 spelare som var ganska nära att få chansen till slutspelet men inte den här gången alltså.

 

Utöver denna trio så hade coach Jonathan ett öga på Sonja Wedenski (F16 från GTG, Salk) och Ben Stockholmer (P14 från TSK Malmen) som båda kommer att byta till DJTK från hösteterminen där det officiella datumet för övergången är 1 september.

 

Leonor visade ingen pardon alls i gruppspelet och vann enkelt sina 3 matcher och gick då till A-slutspel. Tyvärr så tog det tvärstopp i kvartsfinalen mot duktiga Matilde Stamborg (Jönköping). Men en kvartsfinal i SM och en bronspeng i dubbel tillsammans med Anabelle Teikari (Salk) är ett fint facit från Båstad!

 

En annan 14-åring som spelade fin tennis var Ludwig Tolf. Han vann sina 2 gruppspelsmatcher innan det var gruppfinal mot Joel Henriksson (GLTK). Ludde tog första sett och hade momentum men sen lade Joel in en högre växel. I B-slutspelet så blev det meriterande vinster mot Henrik Tang samt Alexander Chmielewski innan en WO seger mot Patrik Eklund gav en 9:e plats.

 

15-åriga Leonora (F16) samt 13-åriga nytillskottet Ben Stockholmer (P14) hade gjort det bra att kvalificera sig till slutspelet och kämpade på bra mot starkt motstånd. Nya 15-åringen Sonja Wedenski hade förhoppning om att kämpa om medaljer i singelspelet men föll i sin gruppfinal efter ett stort övertag. I B-slutspelet gick hon sedan till final men föll klart mot sin dubbelpartner, Iva Marinkovic. Det blev lite plåster på såret då Sonja i par med Iva fick med sig ett SM-silver i dubbel.

 

Årets JSM blev tyvärr en blöt historia med mycket utspridda matcher inomhus  i Helsingborg, Halmstad samt Båstad men i övrigt ett fint arrangemang av SvTF.

 

Grattis till alla våra deltagare!

Rickard Billing, Chefstränare DJTK