Julie Garvais tog hem Djursholms Ladies 2019. Tack för en bra ITF-vecka!

29 oktober, 2019

Internationell topptennis i Djursholms Tennishall

ITF Djursholms Ladies är färdigspelad. Mellan den 21 och 27 oktober bjöds det på topptennis i Djursholms tennishall. Vi är stolta över att skapa möjligheten, att vara delaktiga och kunna bidra till svensk damtennis. Djursholms Ladies är en av fem liknande damtävlingar som arrangeras under året i Sverige. Det är 9:e året DjTK är med och arrangerar. Det är oerhört viktigt att vi fortsätter på det ”spåret” för våra svenska spelare. Att hjälpa till att spelarna får sina första rankingpoäng på hemmaplan. Det öppnar vägen för dem att fortsätta ut i världen och tävla internationellt, genom ansträngning, nyfiken på att alltid lära sig nytt och att ta eget Ansvar. ”Go Sweden Go”.

Singelklassen 2019 vanns av 1: a seedade Julie Garvais FRA. Det var en lycklig Julies som har spelat på en hög nivå under hela veckan, hon trivs att vara på denna tävling. Hon har nu vunnit 2 ggr och varit i semi 1 gång innan. Fanny Östlund SWE räckte inte riktigt till, denna gång. Men hon pressade Julies i andra set och visade vad hon kan och tar med sig det från denna final. Fanny har presterat mycket bra under veckan som genererat fina resultat. Guld i dubbel och silver i singel.

Sammanlagt var det 64 spelare med. 27 av dessa var svenska tjejer. Spelare från 12 olika nationer deltog i tävlingen.

Svenskarna presterade mycket bra. Det var 4 st i kvartsfinal, 2 st i semifinal och 2 st finalplatser. 1 guld och 2 silver.

Djursholms Ladies och hela arrangemanget har varit väldigt lyckat både på och utanför banan.

STORT TACK TILL:

Djursholms Tennis och alla medlemmar som med glädje stöttar och möjliggör att vi kan arrangera tävlingar på hemmaplan för våra svenska spelare. Det betyder mycket för svensk damtennis.

ITF. Head refeeerree Anders Wennberg med team.
DjTk:s medarbetare och styrelse
Elevverket som ordnade med maten under veckan
Micke i shopen. Bra sevice under veckan
Best Western (Danderyd). Spelarhotellet.
Ulf Bennetter och Olle Persson. Prisutdelning.

//Thomas Tärnström