Nyhetsbrev januari 2021

24 januari, 2021
  • Pontus Bergevi anställs som ny chefstränare i klubben
  • Bygglov för padelhallen glädjande beviljat av Danderyds kommun…
  • …men dessvärre överklagat till Länsstyrelsen av en familj på Ymervägen
  • Nya restriktioner i hallen i samband med covid-19

 

Som några känner till lämnade vår tränare Christian Brydniak klubben strax före jul för att på heltid träna och resa med Elias Ymer på ATP-touren. Det nya samarbetet har onekligen fått en bra start med Elias som häromveckan kvalade in till Australian Open som inleds om ett par veckor.

Som ersättare har vi lyckats rekrytera Pontus Bergevi som har en lång och framgångsrik karriär som tennistränare och coach. Pontus kommer senast från Riksidrottsgymnasiet i Båstad där han de senaste sju åren varit ansvarig för tennisen. Vidare driver han under juli månad varje år Wilson Tennis Camp i Båstad där många djursholmsföräldrar haft sina barn på läger under somrarna. Det är ett stort tillskott till klubben där Pontus med sin långa erfarenhet kan tillföra mycket både som stöd till tränarna men självklart också till vår träning både för barn och vuxna. Han startar sin anställning 1 februari.

 

I mitten av november beviljades klubbens ansökan om bygglov för vår planerade utbyggnad av hallen för padelbanor. Det var ett starkt och tydligt beslut som fattades per delegation av tjänstemännen på Danderyds kommun då vår ansökan ansågs helt följa den gällande och relativt nyskrivna detaljplanen. Trots detta överklagades beslutet precis före julhelgen av ett hushåll på Ymervägen. De klagande har framfört en rad synpunkter bl a att vår fina tennishall ”liknar en industribyggnad” och att den ”utgör i sig en skada på riksintresset”. Klubben har därefter besvarat detta överklagande. Den fulla korrespondensen ligger på vår hemsida under fliken ”hall och banor” och sedan vidare under ”padelprojektet” där den intresserade kan följa utvecklingen. Ärendet ligger nu hos Länsstyrelsen för beslut inom en snar framtid.

 

Vi följer noga de restriktioner som ges för att kunna erbjuda våra medlemmar att spela tennis under rådande omständigheter. Vi har nu ett maxantal på 45 personer som samtidigt får vistas i hallen, inklusive personal och hyresgäster. Det innebär fortsatt att föräldrar och anhöriga till spelare tyvärr inte får vistas i hallen. Tack för visad hänsyn. De senaste uppdateringarna från Svenska Tennisförbundet hittar du här.