Nya ”no-show”-regler för närvaro och avbokning av kontrakts- och spelrättstider

20 maj, 2020

Det är väldigt roligt att det spelas flitigt på våra banor och att mottagandet av de nya spelrätterna varit så positivt. Vi har dock uppmärksammat att bokade banor alltför ofta står oanvända.

Under årets fyra första månader stod mer än 400 bantimmar på kontraktstider outnyttjade (och ej avbokade), liksom drygt 100 av de bokade spelrättstimmarna. Vi behöver därför uppdatera reglerna kring närvaro och avbokning av kontrakts- och spelrättstider för att se till att så många som möjligt har chans att spela på attraktiva tider.

Från den 1 juni 2020 gäller följande regler för ”no-show”


Spelrätter

– En outnyttjad bana som bokats av en spelrättsinnehavare, och som inte avbokas senast 60 minuter före planerad spelstart,  kallar vi ”no-show”. Efter tre no-shows under ett kalenderår förlorar spelrättsinnehavaren alla sina bokningsmöjligheter under åtta veckor.

Kontraktstider
–  Alla kontraktsinnehavare får en  påminnelse per mejl 72 timmar innan sin speltid. I meddelandet finns möjlighet att omgående avboka banan om man ej avser använda tiden.
–  Om en avbokad tid senare bokas som strötid av en annan spelare erhåller kontraktsinnehavaren 100 kronor i ersättning.
–  En outnyttjad kontraktstid, som inte avbokats senast 60 minuter före planerad spelstart, kallar vi ”no-show”. Efter tre no-shows under ett spelår (augusti v.32 – juni v.24) har klubben rätt att återta kontraktstiden.

Med vänliga hälsningar
/Styrelsen, DJTK