Julius veckobrev 2

12 januari, 2019

Full fart med många olika bollar i luften – och en legendar som snart fyller 100 år

Nytt år, nya möjligheter är såklart en fras man använder sig av! Men själv tycker jag att ny dag, nya möjligheter är ännu bättre. Mitt engagemang i DJTK gör att just det här året känns extra kul att starta.

Jag pratade med vår ordförande Mårten Forste igår och han formulerade det bra; efter den här vårterminen är det dags att bli bedömda för första gången. Hösten har varit en tid för reflektion, åtminstone för mig. Nu är det dags att agera lite mer. Men utan att springa för fort. Det är viktigt att ha tålamod och låta såväl själva förändringarna som planeringen av dem ta sin tid.

I det här veckobrevet tänkte jag nämna några av de händelser framöver som jag vill att ni medlemmar känner till och inom kort ta beslut om ni skall vara delaktiga i.

Informationsmöten i juniorverksamheten 14-15 januari

Den 21/12 gick det ut information om juniorverksamheten till samtliga föräldrar och elever. Delar av den informationen finns även uppsatt i hallen och är ett led i arbetet med att skapa en tydligare linje i vår juniorverksamhet. På måndag och tisdag kväll nästa vecka (14-15/1) bjuder vi in till informationsmöten. Om du glömt bort vilka dagar och tider som gäller hittar du informationen på hemsidan. Anmäl vilket möte du vill gå på och hur många ni är som kommer till julius.demburg@djtk.nu

KM-fest den 5-9 februari

KM är öppet för anmälan sedan en tid tillbaka. Mer information om tävlingen, klasserna och anmälan finns på djtk.se. Anmälningarna har redan börjat strömma in – superkul tycker vi! Och hoppas verkligen att alla medlemmar tar tillfället i akt att utmana sig själva genom att tävla mot sina kompisar. Planering är alltid viktig för ett bra event, så ju tidigare du anmäler dig desto enklare gör du det för oss att skapa ett bra event. Surfa in på www.djtk.se direkt och gör din anmälan. Sista anmälningsdag är 24/1. Lördag 9/2 har vi en heldag med semifinaler och finaler, samtidigt som de allra minsta tävlar och har kul tillsammans. Vi hoppas på många deltagare!

”Lite mer tennis” – Lediga tider för spontanspel

Sedan en tid tillbaka har vi en tydlig ambition att skapa fler möjligheter för våra medlemmar att spela tennis mer spontant. Vi har nu ledigställt mängder av banor för spel på tider som historiskt varit svåra att boka. Ta chansen att spela mer i vår fantastiska tennishall! Vi friställer tiderna dels för att få ännu fler att börja spela tennis, dels för att få ännu mer rörelse och fart i hallen.

Nedan ser du tider som finns tillgängliga att boka varje vecka i hallen. Boka en tid på en gång!

Tillgängliga tider i hallen:

Måndag kl: 7-8, 11-14,21-22
Tisdag kl: 7-9, 11-14, 21-22
Onsdag kl: 7-9, 11-14, 22-23
Torsdag kl: 7-8, 11-14, 20-21, 22-23
Fredag kl: 12-14, 18-21
Lördag kl: 8-9, 10-12, 13-14, 16-17
Söndag kl: 8-12, 13-15, 17-19

Olle Persson, omtalad legendar, fyller 100 år 26/1

För mig som är en obotlig idrottsentusiast är det fantastiskt att få berättat för mig om Olle Perssons insatser för idrotten i Djursholm, både som spelare, tränare och styrelsemedlem i klubben, samt som gymnastiklärare i Samskolan.

Ett härligt initiativ har tagits av Sten Häger, Ulf Bennetter och Mårten Forste med flera, som nu startar en stipendiefond. Tanken är att inriktningen ska likna Gösta Johansson fond, men exakt hur det blir är inte helt klart eftersom Olle själv givetvis själv kommer att få bestämma hur och när stipendiet ska delas ut. Bidrag till Olles stipendiefond lämnas till djtk:s bankgiro 826-9250, ange ditt namn och ”OP fond”. Skriv även i den givardagbok som ligger i receptionen och som skall överlämnas till Olle på hans födelsedag.

SALK Open 2018-2019

Jag vill lyfta på hatten för de juniorer som representerade Djursholms TK under Salk Open, tillsammans med våra tränare på plats. Det är roligt att vi hade så många som utmanade sig själva genom att ställa sig och köra mot Sverige eliten. Nästa stora tävling blir JSM inomhus. Fram till dess är det viktigt att planera ett bra tävlingsupplägg.

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för Berndt som bestämt sig att fortsätta i shopen under hela 2019 och kanske även framledes. Det är väldigt roligt att Berndt även fortsättningsvis kommer att förse oss med förstklassig service gällande strängning och tennisutrustning. Att ha en shop av den kalibern är fantastiskt i mina ögon. Det finns även ett stort utbud av tennisartiklar och möjligheter att som medlem handla till förmånliga priser. Att ha den servicen hos oss i hallen är fantastiskt och det ska vi vara tacksamma för.

Sist, innan jag beger mig hemåt, vill jag nämna att vi hade en mindre delegation från SALK, med bland andra VD Christian Häger, på plats i vecken. De var här och spelade på banorna för att uppleva hur ljuset blivit hos oss. Vi fick mycket beröm både för det, för sköna banor och den miljö vi ha i hallen.

Nu är det dags för undertecknad att ta en helg, men jag ser redan fram emot nästa arbetsvecka på plats i hallen!

/Julius