Play & Stay (P&S) Norrängsgården, för barn 6 år och uppåt

Informationen nedan som pdf

Veckoteman för P&S under vårterminen

Veckoteman VT-19 Slag- och Rörelseteknik

Här får barnen lära sig grunderna i tennis. Spelplanerna är anpassade till små barn, liksom bollar och material. Vi lägger stor vikt vid systematisk teknikinlärning ihop med klurigare moment med motoriska övningar.

Allt bygger på en metodik som utgår från olika delmetoder. Barnen utmanas mer motoriskt, då svårighetsgraden ökar. Teknikinlärningen är viktig, liksom övningar i taktiska spelmönster, bollplacering, kroppsspråk, koncentration och att lära sig räkna.

Vi tränar genom att spela i par mot varandra på olika sätt. Vi vill även att barnen börjar spela på egen hand minst en gång i veckan. Vi främjar andra idrotter och ser gärna att barnen håller på med en lagidrott och ytterligare en individuell idrott med lättare kampmoment.

Vi har anpassade banor där eleverna under en timme är upp till sex elever per bana. På varje bana finns en tränare, under ledning av Christian Sjöling, som är huvudtränare för lektionen. Vi ser väldigt gärna att föräldrarna i vissa moment är med och integrerar i träningen. Kom gärna ombytt och var med vid de tillfällen tränarna bjuder in till medverkan.

Med hjälp av P&S kommer barnen på sikt vara bra förberedda för att ta till sig till nästa nivå och utveckla tekniska/taktiska moment i spelet. Barnen lär sig att komma väl förberedda in i tennishallen och är förberedda för att tävla mer externt; de kan räkna, är trygga med sin tennis och redo för att öka svårighetsgraderna och ta mer eget ansvar för sitt spelande.

De blir nu en del av P&S- verksamheten i hallen. De fortsätter att spela på en mindre plan där målet är att så snart det går börja använda orange boll. Det primära  är att barnen känner att de leker och är mycket i rörelse. Då lägger vi grunden för idrott och skapar  en attityd som innebär att barnen tar ansvar för varandra och materialet som vi använder.

Barnen bör helst ha genomgått 1-2 terminer på GRTP i bollrummet, samt 1-2 terminer i GRTP/P&S Norrängsgården innan de går vidare till ren P&S-verksamhet. Barnen ska helst klara sig helt själva utan att föräldrarna är med i omklädningsrummet eller på banorna. Barnen tar själva ansvar för sitt material och genomförande av träningen. Det innebär att man som förälder är med ett fåtal av tillfällena, men undviker att vara med varje tillfälle. Föräldrar aviseras tydligt de veckor man är välkommen att vara med och titta under hela passet.

Barnen ska har bra koll på sitt material; väska, vattenflaska, hopprep, tenniskläder och tennisracket. Saknas något av det rekommenderar vi att ni talar med Berndt som har allt ni behöver i vår shop inne i tennishallen. Vi ser även väldigt gärna att barnen kommer till hallen 30 minuter innan träningen för att byta om, och att de efter träning är kvar och duschar i hallens omklädningsrum. Det är en viktigt för att bygga upp en teamkänsla redan från start. Låt barnen duscha och stanna sedan gärna för en smörgås och god frukt i vår fina cafeteria. På det sättet bygger vi upp bra rutiner och skapar ett härligt socialt forum med viktig tillhörighet och klubbkänsla för barn, föräldrar och Djursholms Tennisklubb.

Men det viktigaste av allt är ett glatt humör och en härlig leklust på banan. Som förälder är det viktigt att se allt positivt barnen gör och berömma dem för insatsen mer en resultatet.

 

Fakta

Terminsstart: Vecka 2
Terminsavslutning: Vecka 24
Träningsuppehåll:
– vecka 9 (sportlov)
– 10 mars
– vecka 16 (påsklov)
– 2 juni
– 9 juni

Terminsavgift: 1615 kr (17 speltillfällen) Faktureras i mitten av januari.
Lektionsupplägg: 60 minuters aktivitet
– Samling ca 3-5 min
– Rörelse, motoriska lekfulla övningar ca 5-10 min
– Spel med racket och boll. Introduktion slag-rörelse-teknik 20 min.
– Inslag av lekar/tävling där implicit inlärning sker genom lek och rörelse. 20 min
–  Avslutning ca 3-5 min

Anmälan:
Anmälan med e-mail till: Oyvind.haug@djtk.nu
– Löpande för VT19 tills platserna är fyllda.
– Löpande för höst 2019
– Sista anmälningsdag HT 2019 är 14 maj -19

Speltid:
Söndag kl. 14–15

Aktivitetsansvarig:
Öyvind Haug
Tel nr: 073 686 81 10
E-mail: oyvind.haug@djtk.nu

Huvudtränare:
Christian Sjöling
Tel nr: 070 377 38 25

Tränare:
Casper Heibrunn
Robert Rasmussen
Oscar Wigen
Adam Blomdahl
Leo Mitelman
Carl Heilbrunn